Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
Εικαστικά
Ιστορία της Τέχνης και Ελλάδα

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις 6, 7 και 8 του Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο το Α' Συνέδριο Ιστορίας της Τέχνης με θέμα: «Η Ιστορία της Τέχνης στην Ελλάδα». Φιλοδοξία του Συνεδρίου είναι να καλύψει το κενό που δημιουργεί η έλλειψη συστηματικής και θεσμοθετημένης επιστημονικής συζήτησης στο χώρο της Ιστορίας της Τέχνης, τη στιγμή που αναπτύσσεται σταθερά, όχι μόνο το ερευνητικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, αλλά και η ζήτηση σπουδών αυτής της κατεύθυνσης στην Ελλάδα.

Στόχος είναι ο προσδιορισμός των γενικότερων θεωρητικών και μεθοδολογικών προβλημάτων της Ιστορίας της Τέχνης, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της ανάπτυξής της στον ελληνικό χώρο. Το Α' Συνέδριο Ιστορίας της Τέχνης θα ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων: αυτά καλύπτουν ζητήματα μεθοδολογίας, ιδεολογίας, τάσεων της επιστημονικής έρευνας, καθώς και θέματα λειτουργίας και πολιτικής των εκπαιδευτικών και πολιτισμικών κρατικών θεσμών, όπως τα Πανεπιστήμια, οι Πινακοθήκες κ.ά.

Δικαίωμα συμμετοχής, πέραν των διδασκόντων σε ΑΕΙ, έχουν οι επιμελητές Μουσείων και Συλλογών, καθώς και οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου στην Ιστορία της Τέχνης. Προθεσμία υποβολής προτάσεων συμμετοχής είναι η 1η Ιουλίου. Η παρακολούθηση των εργασιών θα είναι ελεύθερη. Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τους: Νίκο Χατζηνικολάου, Ευγένιο Ματθιόπουλο και Νίκο Δασκαλοθανάση. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 0831-77.337.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ