Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
Εικαστικά
Η ελληνική τέχνη ταξιδεύει

Εργο της Αλ. Αθανασιάδη
Εργο της Αλ. Αθανασιάδη
«Ασκήσεις ακριβείας» ονομάζεται η έκθεση έργων του Γ. Δημητράκη , που παρουσιάζεται έως τις 23 του Ιούνη στο Παράρτημα του ΕΙΠ στο Βερολίνο. Περιλαμβάνει 40 σχέδια με σινική μελάνη και 30 μικρογλυπτά (ορείχαλκο). Οπως αναφέρει σε σημείωμά του ο καλλιτέχνης, «...το δικό μου μάγο τον συνάντησα στη Σταδίου. Ξεκίνησα τότε ένα υπέροχο παιχνίδι σαν παραμύθι. Αρχισα να μιμούμαι τις κινήσεις του, με σκοπό να μάθω ένα ένα τα κόλπα του. Το παιχνίδι έγινε από τότε άσκηση ακριβείας, έχοντας στόχο την τέλεια κίνηση. Γεμίζω με γραμμές ένα χαρτί και προσπαθώ να φτιάξω ένα περιστέρι μέχρι να το κάνω να πετάξει. Το μάγο μου, όμως, όταν θέλει να φύγει τον φυλακίζω σ' ένα λευκό χαρτί και μένει για πάντα μαζί μου».

  • Οι Α. Ακριθάκης, Μ. Αρφαράς, Β. Κανιάρης, Γ. Μαρκόπουλος, Χ. Μπουρονίκος, Κ. Τσόκλης και Γ. Ψυχοπαίδης αποτελούν την ελληνική συμμετοχή στην ΕΧΡΟ 2000, που πραγματοποιείται από αύριο και έως τις 26 του Ιούνη στο Ανόβερο. Την έκθεση διοργανώνει το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού. Οι Ελληνες δημιουργοί παρουσιάζουν συνολικά 22 έργα.
  • Στο Παρίσι, αυτές τις μέρες παρουσιάζει έργα γλυπτικής η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη. Πρόκειται για τριάντα γλυπτά, έργα πλασμένα με «γερασμένα» ξύλα από τις παραλίες ή τους ταρσανάδες της Χαλκιδικής και σκουριασμένες μεταλλικές επιφάνειες που μας παραπέμπουν στον κύκλο της ίδιας της ζωής. Η γλύπτρια επίμονα αναζητά στο ξύλο τα σημαίνοντα εκείνα σχήματα που τα θεωρεί ως οικουμενικά για την απόδοση της ανθρώπινης μορφής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ