Παρασκευή 17 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Νέα κρούσματα ντόμπινγκ

Θετική σε διουρητική ουσία βρέθηκε η Αποστολία Μυτιληνού. Η νεαρή τζουντόκα, η οποία είχε δηλωθεί να πάρει μέρος στην κατηγορία των 52 κιλών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλμερία, βρέθηκε θετική (σ.σ. το πρώτο δείγμα) σε έλεγχο που έγινε πριν από δέκα μέρες. Η Μυτιληνού ανήκει στον Πανελλήνιο ΓΣ και στο τελευταίο πανελλήνιο πρωτάθλημα, που διεξήχθη το Δεκέμβρη του 2004 στο κλειστό του Χολαργού, είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των -48 κιλών. Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη και ενώ αναμένεται η εξέταση του δεύτερου δείγματος, η Μυτιληνού θα αποκλειστεί από τη Μεσογειακή ομάδα, ενώ κανείς δε γνωρίζει μέχρι στιγμής αν θα υπάρξει αντικατάστασή της από την ομάδα των γυναικών.

  • Το μήνυμα που έλαβε από την WADA η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία δεν ήταν και ό,τι ευχάριστο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ, η ΚΟΕ ενημερώθηκε ότι βρέθηκε δείγμα θετικό σε Ελληνα αθλητή στην ουσία στανοζόλη, χωρίς να γίνουν ακόμα γνωστά τα στοιχεία του. Οι «ιπτάμενοι γιατροί» της WADA πραγματοποίησαν έλεγχο στους αθλητές της Μεσογειακής ομάδας στις 2 Ιούνη. Προς το παρόν, η ΚΟΕ ισχυρίζεται ότι δεν της έχει γνωστοποιηθεί το όνομα του αθλητή, παρά μόνον ο κωδικός του δείγματος. Αυτό θα γίνει στην εξέταση και του δεύτερου δείγματος, ούτως ώστε να γίνουν και οι απαραίτητες ανακοινώσεις.
  • Οριστικά «ένοχος» για παράβαση των κανονισμών περί χρήσης αναβολικών ουσιών είναι ο Χαλίλ Μουτλού. Σήμερα, το εργαστήριο της Κολονίας ανακοίνωσε ότι και το δεύτερο δείγμα του από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σόφιας (Απρίλης) βρέθηκε θετικό στην ουσία ναδρολόνη. Ετσι θα αφαιρεθούν από τον Τούρκο αρσιβαρίστα τα τρία χρυσά μετάλλια, που κέρδισε στην κατηγορία των 62 κ. στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ