Παρασκευή 17 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο αγώνας συνεχίζεται

Συγκέντρωση και πορεία χτες από εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση έξω από την Τράπεζα Πειραιώς

Motion Team

Συγκέντρωση έξω από την Τράπεζα Πειραιώς
Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες στη Θεσσαλονίκη, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από τις ΔΕΚΟ και άλλους χώρους, καθώς και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν χτες το μεσημέρι, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας ΔΕΚΟ - Τραπεζών του ΠΑΜΕ στο κεντρικό υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, απέρριψαν τα αντιασφαλιστικά μέτρα και απαίτησαν σύστημα κοινωνικής ασφάλισης σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων.

Στην κύρια είσοδο της τράπεζας ξεδίπλωσαν πανό του ΠΑΜΕ που έγραφε: «Αγώνες διαρκείας ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου». Κυριάρχησε το σύνθημα «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση - δεν είναι για παζάρια και διάλυση». Οπως τόνισε ο γραμματέας του ΕΚΘ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, «το ζήτημα του ασφαλιστικού των τραπεζοϋπαλλήλων ενδιαφέρει τους πάντες, καθώς φορτώνουν το ΙΚΑ με εκατομμύρια ευρώ ελλείμματα, κλεμμένα των τραπεζιτών από τα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων. Βουλιάζουν το ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να κάνουν πράξη αυτό που απειλούν από την ΕΕ, δηλαδή σε ένα - δύο χρόνια το όριο συνταξιοδότησης να φτάσει τα 70 χρόνια. Την ίδια ώρα που και στους τραπεζοϋπάλληλους και σε άλλους κλάδους στα 40-45 χρόνια θεωρείσαι γερασμένο άλογο και σε πετάνε έξω. Το ΠΑΜΕ συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια σ' αυτή την πολιτική και ενάντια στις συμβιβασμένες ηγεσίες του κλάδου που ξεπούλησαν και το ασφαλιστικό», κατέληξε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν για συμπαράσταση συνδικαλιστές και από άλλους χώρους δουλιάς, καθώς επίσης ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Καθώς η πορεία διερχόταν την οδό Τσιμισκή διαδηλωτές πραγματοποιούσαν ολιγόλεπτους συμβολικούς αποκλεισμούς των κεντρικών εισόδων των τραπεζών ALPHA BANK και EUROBANK.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ