Σάββατο 18 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Βδομάδα κινητοποιήσεων για τους εκπαιδευτικούς

Σε κινητοποιήσεις θα βρίσκονται την ερχόμενη βδομάδα οι καθηγητές των ΤΕΙ που αντιδρούν στα πολλά και οξυμένα προβλήματα των ιδρυμάτων. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΟΣΕΠ) ΤΕΙ κήρυξε αποχή από τις εξετάσεις την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Ιούνη, ενώ παράλληλα αποφάσισε την αποχώρησή της από το λεγόμενο «εθνικό διάλογο» για την Παιδεία, αφού δε συζητήθηκε εκεί κανένα από τα μείζονα προβλήματα των ΤΕΙ. Παράλληλα, η ΟΣΕΠ αποφάσισε να αντιδράσει στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» έως ότου υπάρξει πλήρες θεσμικό πλαίσιο Ανώτατης Εκπαίδευσης για τα ιδρύματα, καλυφθούν οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό, αναπτυχθούν οι υποδομές των ιδρυμάτων και φτάσει η χρηματοδότησή τους στο ύψος των αναγκών.

Οι επίσημες δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Ομοσπονδία ζητούν ουσιαστικά την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση με θέμα: «Ρύθμιση Θεμάτων ΤΕΙ και άλλες διατάξεις», το οποίο όμως αποτελεί επέκταση του νόμου 2916/01 περί δήθεν «ανωτατοποίησης» των ΤΕΙ και ενσωματώνει τα ίδια αδιέξοδα για τα ιδρύματα. Θεωρώντας ότι τα ΤΕΙ είναι ήδη «ανώτατα», προσπαθεί να ρυθμίσει κάποια θέματα εκπαιδευτικού προσωπικού, ωστόσο επί της ουσίας του χαρακτήρα των ιδρυμάτων που καταδικάζονται σε ιδρύματα β' κατηγορίας στο πλαίσιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, πλάι στα πανεπιστήμια, που είναι το βασικό πρόβλημα των ΤΕΙ, δε λέει κουβέντα. Η Πανεπιστημονική και άλλες δυνάμεις στην ΟΣΕΠ, επισημαίνουν αυτά τα προβλήματα του νομοσχεδίου και αντιδρούν στην τακτική των δυνάμεων που, στο όνομα της αναμονής για την κατάθεση του νομοσχεδίου, αρνούνταν τις κινητοποιήσεις στον κλάδο.

Εκτακτοι εκπαιδευτικοί

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Αθήνας, που θα κρατήσουν κλειστό το ίδρυμα την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Ιούνη, διεκδικώντας να αναγνωρίζει η κυβέρνηση το έργο τους και να σταματήσουν να δουλεύουν με συνθήκες «γαλέρας», αλλά να αποκτήσουν σταθερή δουλιά, αφού αποτελούν το 70% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού των ιδρυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ