Σάββατο 18 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Στη λογική του «όλα πουλιούνται... »

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα ενός από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της περιοχής έγινε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την τσιμεντοποίηση οι κάτοικοι της περιοχής (φωτ. από τη συγκέντρωση)
Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την τσιμεντοποίηση οι κάτοικοι της περιοχής (φωτ. από τη συγκέντρωση)
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή του Ν. Τέρματος (Βεΐκου και Ηνιόχου) πραγματοποίησαν την Τετάρτη το απόγευμα η Επιτροπή Κατοίκων Ν. Τέρματος και η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Γαλατσίου, μετά το νέο «κρούσμα τσιμεντοποίησης και ιδιωτικοποίησης», αφού ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποχαρακτήρισαν το μεγαλύτερο - μέσα στον πολεοδομικό ιστό - ελεύθερο χώρο (Βεΐκου - Ηνιόχου - Κουντουριώτου) από χώρο πρασίνου σε χώρο πολλαπλών χρήσεων.

«Εμείς αγωνιζόμαστε από το 1991 για να σώσουμε την πλατεία από την οικοδομική "αξιοποίηση" των Βεΐκων, δώσαμε μάχες με τις μπουλντόζες και τα ΜΑΤ, φυτέψαμε τα δέντρα της με τα χεράκια μας. Αν χρειαστεί θα ξαναβάλουμε τα κορμιά μας ασπίδα!», αναφέρεται σε ανακοίνωση των κατοίκων.

Ολα τα μέσα χρησιμοποιεί η δημοτική αρχή προκειμένου να ξεπουλήσει σε ιδιώτη την πλατεία. Στο παρελθόν είχε προτείνει, στο πάρκινγκ που θα χτιστεί -εκτός των άλλων- να αφήνουν οι κάτοικοι που μένουν γύρω από την πλατεία το αυτοκίνητό τους, πληρώνοντας μόνο 1 ευρώ τη μέρα! «Τι προσπαθεί ο δήμαρχος; Μας χαρίζει χάντρες και καθρεφτάκια, για να μας πάρει το χρυσάφι;», είπε χαρακτηριστικά η Κ. Αρβανιτάκη, από την επιτροπή κατοίκων.

Απείλησε στη συνέχεια, ότι αν γίνει η πλατεία, θα πληρώσουν κάμποσα ευρώ, αφού η περιοχή θα αναβαθμιστεί (!) και συνεπώς θα ανέλθει η αξία των γύρω κατοικιών! Πρόκειται για ένα νόμο που θεσπίστηκε επί Μεταξά και που μέχρι σήμερα καμιά δημοτική αρχή δεν έχει εφαρμόσει... «Μήπως μας αποζημίωσε ποτέ κανείς για την αξία που χάνουν τα σπίτια μας από την καθημερινή υποβάθμιση της περιοχής;», λένε αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Ν. Τέρματος.

Η μαζική συγκέντρωση της Τετάρτης, ήρθε σαν αποστομωτική απάντηση στις προσπάθειες αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού των πολιτών από μεριάς της δημοτικής αρχής. Στη συγκέντρωση μάλιστα συμμετείχαν και μαθητές του 2ου Δημοτικού Γαλατσίου, που λίγο πριν τη συγκέντρωση, ζωγράφισαν και τοιχοκόλλησαν τα έργα τους με θέμα «Το περιβάλλον». Ο Χρ. Σουρβίνος, δάσκαλος και κάτοικος Γαλατσίου, είπε στο «Ρ»: «Με δική τους πρωτοβουλία τα παιδιά, έφτιαξαν αυτοσχέδιες αφίσες για το πάρκο και τις μοίρασαν στις καφετερίες!».

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία προς το Δημαρχείο, κατά την οποία δε σταμάτησαν ούτε στιγμή να ακούγονται συνθήματα ενάντια στη «δημοτική αρχή - επιχείρηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ