Πέμπτη 23 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΗΛΙΟ
Καταστροφές στις καλλιέργειες

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις στους καλλιεργητές οπωροφόρων δέντρων του Πηλίου, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Στο κείμενο της Ερώτησης, τονίζεται: «Οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις προξένησαν μεγάλες καταστροφές στα πρώιμα κεράσια, κορόμηλα κ.ά. φρούτα στην περιοχή του Πηλίου. Το πρόβλημα παρουσιάζεται πολύ πιο έντονο στις καλλιεργητικές περιοχές του κεντρικού Πηλίου και της Ζαγοράς. Οι ζημιές που προκλήθηκαν και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό έχουν ως συνέπεια τα προϊόντα να μην είναι εμπορεύσιμα και αν κάποια από αυτά τελικά πουληθούν οι τιμές τους είναι εξευτελιστικές. Οι επιπτώσεις στους παραγωγούς από τις ζημιές που υπέστησαν, λόγω των καιρικών συνθηκών και η απαξίωσή τους, με τις μηδαμινές αποζημιώσεις από τις έως τώρα κυβερνήσεις πήραν χαρακτήρα κοινωνικής συμφοράς. Η κατάσταση των αγροτών της περιοχής του Πηλίου επιδεινώνεται από συχνά φαινόμενα αφορίας, μικροκαρπίας κ.ά. που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και οφείλονται στην έλλειψη επιστημονικής έρευνας για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των αιτιών».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν:

  • Θα αποζημιωθούν έγκαιρα οι παραγωγοί για το σύνολο της ζημιάς;
  • Θα ρυθμιστούν ευνοϊκά τα δάνειά τους στην ΑΤΕ;
  • Θα υπάρξει επιστημονική έρευνα για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των αιτών που προκαλούν τα φαινόμενα αφορίας, μικροκαρπίας κ.ά.;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ