Κυριακή 26 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ολοταχώς προς το αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο

Πρώτος μεγάλος σταθμός του 31ου Φεστιβάλ, είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο, το 14ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, με θέμα: «60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό». Στις 2 και 3 Ιούλη οι Οργανώσεις του Λεκανοπεδίου Αττικής και της Πελοποννήσου θα κατασκηνώσουν στη Μπούκα της Μεσσηνίας και θα διαδηλώσουν στην Καλαμάτα. Οι Οργανώσεις της Βόρειας και Βορειοδυτικής Ελλάδας θα κατασκηνώσουν στο Νεστόριο και θα κάνουν εκδήλωση στο Γράμμο, στον Πύργο Κοτύλης. Οι Οργανώσεις Θεσσαλίας και Στερεάς θα κατασκηνώσουν στο Στόμιο και θα διαδηλώσουν στη Λάρισα. Η Οργάνωση της Κρήτης θα κατασκηνώσει στην παραλία Σούδα στον Πλακιά Ρεθύμνου και θα διαδηλώσει στα Ανώγεια.

Το άλλο Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιούλη, η σκυτάλη του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου περνάει στον Πειραιά και το Αιγαίο. Η Οργάνωση του Πειραιά θα κατασκηνώσει στην Αίγινα και θα επισκεφτεί τις φυλακές και το μνημείο πεσόντων του Δημοκρατικού Στρατού, ενώ οι Οργανώσεις του Αιγαίου θα ταξιδέψουν στη Σάμο, θα κατασκηνώσουν στον Αγιο Κωνσταντίνο και θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στο μνημείο του Δημοκρατικού Στρατού στο όρος Κέρκης.

Επίσης σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις του Φεστιβάλ:

Σήμερα Κυριακή

  • Μελίσσια, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Εργασιακές σχέσεις και νεολαία».
  • Αμπελόκηποι, στις 12 το μεσημέρι, τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5 αφιερωμένο στον ελεύθερο χρόνο και τον αθλητισμό.
  • Αλεξανδρούπολη, στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Φλοίσβο», στις 8:30 μ.μ., με θέμα: «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά». Περιλαμβάνει ομιλία και προβολή της ταινίας «Τα γλυκά δεκάξι» του Κεν Λόουτς.

Αύριο Δευτέρα

  • Γιάννενα, στην αίθουσα θεάτρου του ΤΕΙ, στις 12 το μεσημέρι, με θέμα: «Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, λαϊκή απαίτηση και αναγκαιότητα. Το παράδειγμα των σοσιαλιστικών χωρών».
  • Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στις 7 μ.μ., οι μαθητικές ΟΒ πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα: «Αντιμαθήματα Ιστορίας και ΕΕ». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα, διαγωνισμό ζωγραφικής, έκθεση βιβλίου, θεατρική παράσταση με χρήση πολυμέσων και ρεμπέτικο γλέντι.
  • Αμύνταιο, στις 4:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, με θέμα τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ