Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Παράνομη η κράτηση στο Γκουαντανάμο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Πυρά για τις παράνομες συλλήψεις και κρατήσεις μουσουλμάνων και μεταναστών στις ΗΠΑ, πυρά και για τον Γκουαντανάμο. Τι και αν δέχεται πυρά η αμερικανική κυβέρνηση... έχει τα αυτιά και τα μάτια κλειστά καθώς φαίνεται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Αμερικανική Ενωση Πολιτικών Ελευθεριών, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε συλλάβει και κρατούσε «παρανόμως» τους 70 περίπου μουσουλμάνους, βάσει ενός ομοσπονδιακού νόμου, που τους θεωρούσε «μάρτυρες, που είναι πιθανόν να διαφύγουν στο εξωτερικό». Στην έκθεση ασκείται κριτική στην κυβέρνηση, επειδή δε συνέλαβε τους ανθρώπους αυτούς ως υπόπτους για εγκλήματα, κάτι που θα σήμαινε την απελευθέρωση των περισσοτέρων αργότερα, σύμφωνα με το BBC.

Ο σχετικός νόμος που επικαλέστηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επιτρέπει την κράτηση μαρτύρων, οι οποίοι πιστεύεται ότι έχουν πληροφορίες για σημαντικές εγκληματικές πράξεις, αλλά ενδέχεται να διαφύγουν. Εντούτοις το γράμμα του νόμου «διαστρεβλώθηκε» σωρηδόν, υποστηρίζει η έκθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ