Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
15οι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Πληθαίνουν τα μετάλλια

Βάθρο... είδε χτες και η Ζωή Δημοσχάκη

Sportidea

Βάθρο... είδε χτες και η Ζωή Δημοσχάκη
Συνεχίζονται οι καλές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών-τριων που συμμετέχουν στους 15ους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Αλμέιρα της Ισπανίας, με τη μερίδα του λέοντος στις διακρίσεις να συνεχίζει να κατέχει η κολύμβηση. Πιο αναλυτικά:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Διαπρέπουν τα... δελφίνια

Την εξαιρετική περίοδο φόρμας που διανύει απέδειξε για μια ακόμη φορά ο Αριστείδης Γρηγοριάδης που κατέκτησε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, το δεύτερο (50μ ύπτιο) από τον ίδιο, αυτή τη φορά πεδίο δράσης ήταν τα 200 μέτρα ύπτιο. Ο νεαρός κολυμβητής έκοψε πρώτος το νήμα, σημειώνοντας πάλι ρεκόρ αγώνων (για δεύτερη φορά την ίδια ημέρα) με 55.75. O Μάρκος Νικολά Νικολόπουλος τερμάτισε στην τελευταία θέση με επίδοση 57.67. Βάθρο είδε και στα 200μ ελεύθερο η Ζωή Δημοσχάκη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο αφού στο τελικό του αγωνίσματος ήταν 3η με 2:00.67 βελτιώνοντας το χρόνο που είχε κάνει στα πρωινά προκριματικά με 2:02.44. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Δημήτρης Μαγγανάς ήταν τέταρτος στο τελικό με χρόνο 1:50.44.

Το Σαββατοκύριακο δύο ακόμα μετάλλια προστέθηκαν στη συγκομιδή της ελληνικής κολύμβησης. Η ομάδα 4Χ200 ελεύθερο αποτελούμενη από τους Αντωνόπουλο, Μαγγανά, Ξυλούρη, Ζήσιμο, πήρε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό με χρόνο 7:19.87. Στον τελικό των 1.500 μέτρων γυναικών, η Μαριάννα Λυμπερτά κατέκτησε την τρίτη θέση, καλύπτοντας την απόσταση σε 16:48.38.

ΠΑΛΗ: Οικογενειακή υπόθεση

Σε οικογενειακή υπόθεση εξελίχθηκαν οι διακρίσεις στο αγώνισμα της πάλης με τους αδερφούς Κουτσιούμπα να πρωταγωνιστούν. Την αρχή έκανε την Κυριακή ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, Ξενοφών, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 120 κιλά. Στον τελικό ο Ελληνας παλαιστής νίκησε με 2-0 (7-5 σημεία) τον Τούρκο Γεκτά Γιλμάζ Γκιουλ.

Χτες ήταν η σειρά του μικρότερου αδερφού Γιώργου που στην κατηγορία των 96κ του ίδιου αγωνίσματος κατάφερε να εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο. Ο Ελληνας αθλητής ηττήθηκε στον τελικό από τον Αιγύπτιο Καράμ Ιμπραχίμ με 2-1 στα σημεία.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Γυναικείες διακρίσεις

Μετά το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε η Αγη Κασούμη, ήρθε η σειρά της Μαρίας Παπαδάκη να ζευγαρώσει τις επιτυχίες της σκοποβολής στην Αλμέιρα. Η Παπαδάκη κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στα 10 μέτρα στο αεροβόλο πιστόλι με 483.3 βαθμούς στο σύνολο.

ΒΟΛΕΪ: Κοντά σε τετράδα

Μια ανάσα από την πρόκρισή της στην τετράδα των Μεσογειακών Αγώνων απέχει η Εθνική Ελλάδος γυναικείου βόλεϊ. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, επικράτησε με 3-1 του αντίστοιχου της Ισπανίας και την Τετάρτη, μία ακόμη νίκη επί της Αλβανίας, θα επικυρώσει το εισιτήριο των ημιτελικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ