Πέμπτη 30 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Εκτός Κλιμακίου ο Ν. Κουράκης

Από χτες δεν είναι πλέον υπεύθυνος του Κλιμακίου Διαφάνειας ο Νέστορας Κουράκης. Μετά τις απόψεις του και την αλλαγή πλεύσης του σε σχέση με την έκδοση των πιστοποιητικών, ήταν εμφανές, όπως και πράγματι έγινε στη χτεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ, πως αναγκαστικά θ' αποχωρούσε από υπεύθυνος του Κλιμακίου.

Ο Νέστορας Κουράκης, όπως γράφαμε στο χτεσινό φύλλο, θα απέχει από τις ψηφοφορίες των πιστοποιητικών διαφάνειας που έρχονται για έγκριση στο ΕΣΡ. Το αιτιολογικό αυτής της στάσης του είναι ότι και ο νόμος 3021/2002 είναι αντίθετος με το ευρωπαϊκό δίκαιο, ενώ από την αρχή της θητείας του τον είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό. Οπως είχε πει το μέλος του ΕΣΡ Ρ. Μορώνης κατά την προχτεσινή ενημέρωση, ο Νέστορας Κουράκης αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση θα ζητήσει την κατάργηση και του νόμου 3021/2002, όπως άλλωστε έγινε και με το νόμο της ΝΔ 3310/2005. Ο Νέστορας Κουράκης στην προχτεσινή Ολομέλεια είχε πει ότι θα υπογράφει τα πιστοποιητικά διαφάνειας, αλλά δε θα συμμετέχει στην ψηφοφορία. Μετά όμως από αυτές τις αντιφατικές δηλώσεις ήταν φυσικό να γίνουν αλλαγές στο Κλιμάκιο, που την ευθύνη πλέον την έχουν τα μέλη Γιάννης Παπακώστας που θα υπογράφει τα πιστοποιητικά και η Ιρις Αυδή. Να σημειώσουμε ότι από τις ψηφοφορίες για τα πιστοποιητικά απέχει και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δημήτρης Χαραλάμπης.

Είναι πλέον φανερό ότι δημιουργείται μία τεταμένη αλλά και μπλεγμένη κατάσταση στη λειτουργία του ΕΣΡ με αντικρουόμενες απόψεις, από τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση έχει σκύψει το κεφάλι της στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφήνοντας ουσιαστικά ασύδοτο το τηλεοπτικό τοπίο και καταργώντας κάθε είδους ασυμβίβαστο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ