Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
15οι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Και άλλες επιτυχίες

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 48 κιλών του τουρνουά πάλης γυναικών κατέκτησε η Φανή Ψαθά. Η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης, στον τρίτο κατά σειρά αγώνα της, επικράτησε 8-0 σημεία, της Ισπανίδας, Σάρα Σάντσεθ Πάρα. Ετσι διατήρησε το αήττητο και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η πρωταθλήτρια, από τα Ψαχνά Ευβοίας, το πρωί είχε επικρατήσει με πτώσεις της Γαλλίδας, Αν Κατρίν Ντελίντς και της Αιγύπτιας, Σαχάρ Ελ Σαγιέντ.

Μια νίκη ήταν αρκετή στην Ευαγγελία Χρυσή να φτάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία των 59 κιλών της πάλης γυναικών. Στον α΄ προκριματικό γύρο νίκησε 2-1 (7-4 σημεία) την Αιγύπτια, Ντοαά Σαλέμ και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου έχασε 2-0 (4-0 σημεία) από την Ισπανίδα, Σέμπα Χιμένεθ Βαλντεράμα, με αποτέλεσμα να πέσει στα ρεπεσάζ. Εκεί, ελλείψει αντιπάλου (λόγω μικρής συμμετοχής), βρέθηκε αμέσως στη θέση που ισοδυναμεί με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο ήρθε χτες. Το κατέκτησε ο Νίκος Κουρτίδης, στο ζετέ της κατηγορίας των 94 κιλών (σήκωσε 207κ.), μετά από σκληρή «μάχη» με τον Αιγύπτιο, Ελ Ναγκάρ. Ο 19χρονος Ελληνας πρωταθλητής στο αρασέ, ήταν 4ος με 160 κιλά, ενώ στην κατηγορία μετείχε και ο Κώστας Παπαδόπουλος που κατετάγη 5ος στο αρασέ (152κ.) και 6ος στο ζετέ (188κ.).

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Το πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι, «ενθύμιο» από τον προημιτελικό των 60 κιλών με αντίπαλο τον Γάλλο, Μπουμπακάρ Ντανγκνόκο, στέρησε τη δυνατότητα από τον Ορέστη Σαρίδη να διεκδικήσει την πρόκρισή του στον τελικό της κατηγορίας. Ο πυγμάχος του Πανελληνίου δεν αγωνίστηκε στον ημιτελικό απέναντι στον Τούρκο, Σελτσούκ Αϊντίν, και έτσι περιορίστηκε στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης και στο χάλκινο μετάλλιο.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει η ομάδα των γυναικών, που ηττήθηκε 85-60, χτες, στον ημιτελικό από την Τουρκία. Θα αντιμετωπίσει σήμερα, τον ηττημένο της αναμέτρησης Κροατίας-Ισπανίας.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Την απευθείας πρόκριση στα τελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, εξασφάλισαν οι Πολύμερος και Σκιαθίτης. Οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες της Αθήνας τερμάτισαν στην 1η θέση της 14ης προκριματικής σειράς και θα διεκδικήσουν μετάλλιο το Σάββατο στην κούρσα του τελικού. Την παρουσία της στον τελικό του μονού σκιφ γυναικών, εξασφάλισε η Χρύσα Μπούγλα καθώς αποσύρθηκαν τα υπόλοιπα πληρώματα της προκριματικής σειράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ