Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ FLASH
Κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Με απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ από την ερχόμενη βδομάδα, οι εργαζόμενοι στον Flash και Flash gr. θα διεκδικήσουν, για πολλοστή φορά, τα δεδουλευμένα τους, κλιμακώνοντας τους αγώνες τους.

Για την ερχόμενη Τρίτη, 5 Ιούλη, η ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Εφόσον οι υποχρεώσεις της εργοδοσίας δεν εκπληρωθούν, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με νέα 48ωρη την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιούλη.

Μεθαύριο Δευτέρα, η ΕΣΗΕΑ θα έχει συνάντηση με ΕΤΕΡ και ΕΠΗΕΑ, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού την αντιμετώπιση του προβλήματος. Την Τρίτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα που για μήνες αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του σταθμού. Την Τετάρτη 6 Ιούλη αποφασίστηκε να γίνουν διαβήματα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προς την κυβέρνηση, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και τις Ενώσεις Ιδιοκτητών, σχετικά με το ζήτημα που έχει οδηγήσει, όπως αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, σε μακρόχρονη περιπέτεια τόσους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς στα δύο αυτά μέσα.

Σε αδιέξοδο, ως γνωστό, έχουν οδηγηθεί οι εργαζόμενοι του σταθμού, αφού ο ιδιοκτήτης Σωτήρης Πουλόπουλος έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί, αφήνοντας απλήρωτο το προσωπικό του Flash και του Flash gr. Χρωστά στους εργαζόμενους του Flash τους μήνες Μάη και Ιούνη, καθώς και το επίδομα αδείας. Στους εργαζόμενους του Flash gr., εκτός από τα δεδουλευμένα των δύο μηνών και το επίδομα, οφείλει και τα δεδουλευμένα του μήνα Απρίλη 2005.

Οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους προς τα πολιτικά κόμματα, το υπουργείο Επικρατείας, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, το ΕΣΡ και τις Ενώσεις των ιδιοκτητών εμμέσως πλην σαφώς κάνουν λόγο για εικονική μεταβίβαση του σταθμού, χαρακτηρίζοντας τον Σ. Πουλόπουλο «τυπικό» ιδιοκτήτη. Θέτουν, επίσης, το ερώτημα «ποιος πραγματικά κυβερνά τον Flash και τον Flash gr;»

Στην επιστολή αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τονίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια, (δηλαδή και όταν ιδιοκτήτης ήταν η Ελένη Κόκκαλη) οι αμοιβές τους καταβάλλονταν με καθυστερήσεις και μετά από κινητοποιήσεις. Υπογραμμίζουν τον κίνδυνο για ενδεχόμενο κλείσιμο του σταθμού, λέγοντας ότι δεν τίθεται απλά πρόβλημα «ρευστότητας και ελλειμματικής λειτουργίας, αλλά πρόβλημα επιβίωσης». Κάνουν λόγο, επίσης, για τα σενάρια που ήδη έχουν γραφεί στον Τύπο και για τα οποία έχει μιλήσει και ο Σ. Πουλόπουλος, τα οποία αφορούν την πώληση του σταθμού.

Συγκεκριμένα, για τον Σωτήρη Πουλόπουλο αναζητείται αγοραστής «πακέτων μετοχών» του σταθμού, όπως είχε επαναλάβει πριν από λίγες μέρες η Μαριάνα Πυριώτη στους εργαζόμενους, μιλώντας εκ μέρους του ιδιοκτήτη με υποσχέσεις, που δυστυχώς παρέμειναν, όπως άλλωστε αναμενόταν, υποσχέσεις ότι θα τους δοθούν τμηματικά τα δεδουλευμένα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνία για τον «Flash» (2005-10-04 00:00:00.0)
Εκβιασμοί για απολύσεις (2005-09-16 00:00:00.0)
Απεργία στον «Flash» (2005-08-13 00:00:00.0)
Επιχειρηματικά παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων (2005-07-07 00:00:00.0)
Σ' ετοιμότητα για κινητοποιήσεις (2005-06-24 00:00:00.0)
Στη συχνότητα του «Flash» και της «Intracom» (2005-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ