Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Επεκτείνεται η διαφοροποιημένη εκπαίδευση

Η διαφοροποιημένη εκπαίδευση αποτελεί όπως φαίνεται προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας, αντί για την ενιαία, ολοκληρωμένη και ολόπλευρη μόρφωση όλων των παιδιών. Σ' αυτό το πλαίσιο, της διαφοροποίησης των σχολείων και των μαθητών κινείται και ο σχεδιασμός του υπουργείου για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων σχολείων και αντίστοιχα κινείται και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), που χτες ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ακόμα μουσικού σχολείου και ενός εικαστικού σχολείου.

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΚ θα αρχίσει να κατασκευάζει από τον Ιούνη του 2006, το Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αθήνας και το Γυμνασίου Γλυπτικής και Εικαστικών Τεχνών (που είναι το πρώτο σχετικό στην Ελλάδα), σε οικόπεδα της ιδιοκτησίας του στην Αθήνα και το Κερατσίνι αντίστοιχα.

Είναι φανερό ότι αντί για την ένταξη της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και της αισθητικής αγωγής μέσα στο πρόγραμμα του σχολείου για όλα τα παιδιά, το υπουργείο Παιδείας προτιμάει να διαμορφώνει σχολεία για «λίγους κι εκλεκτούς», «ικανούς και ταλαντούχους», σχολεία που επιπλέον, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα λειτουργίας. Και την ίδια στιγμή, οι τεράστιες ανάγκες σε σχολική στέγη παραμένουν ακάλυπτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ