Πέμπτη 7 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΓΕΚ
Οδηγούν σε ματαίωση το Εθνικό Κτηματολόγιο

Σε ματαίωση της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου, οδηγούν οι κινήσεις της κυβέρνησης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιριών Γεωπληροφορικής και Κτηματολογίου (ΣΕΓΕΚ).

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο ΣΕΓΕΚ, «ο σχεδιασμός του ΥΠΕΧΩΔΕ και της αρμόδιας εταιρίας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ δεν περιλαμβάνει κατ' ουσία τη συνέχιση των έργων του Εθνικού Κτηματολογίου. Αντ' αυτού προωθεί κάποια έργα "ψευδώνυμα", που συνεπάγονται τη ματαίωση του έργου».

Ειδικότερα, σε ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΣΕΓΕΚ αναφέρεται ότι «η πιθανολογούμενη διαδικασία σύνταξης "βάσης ενεργών τίτλων σε αστικά κέντρα", με απλή γεωαναφορά σε υφιστάμενα ακατάλληλα για το σκοπό του έργου τοπογραφικά υπόβαθρα, διαβεβαιώνουμε, έχοντας τη γνώση της υπάρχουσας ιδιοκτησιακής "ακαταστασίας", ότι δε θα οδηγήσει σε Εθνικό Κτηματολόγιο. Απλώς, θα δοθούν χρήματα χωρίς να παραχθεί έργο, ενώ τα υφιστάμενα προβλήματα, που τώρα ελλοχεύουν, θα δυναμιτίσουν την εξέλιξη του συνολικού έργου. Πρόκειται κατ' ουσίαν για ματαίωση του Εθνικού κτηματολογίου, που απλώς ουδείς παίρνει την ευθύνη να το ανακοινώσει».

Ο ΣΕΓΕΚ προτείνει να αξιοποιηθούν σωστά οι πόροι του Γ' ΚΠΣ και να προκηρυχτούν μελέτες ύψους 180 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την κοινή πρόταση που υπέβαλαν οι φορείς ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, ΔΣΑ κ.ά. Τέλος, αναφέρει ότι οι 90 εταιρίες - μέλη του αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της μη πληρωμής εργασιών τους, τους τελευταίους 18 μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ