Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Καταδικάζουν την επίθεση

Με συλλυπητήρια τηλεγραφήματα και μηνύματα, τόσο προς τη βρετανική πρεσβεία όσο και προς τη βρετανική κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα της χώρας και άλλοι παράγοντες από την Ελλάδα και άλλες χώρες εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο.

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής εκ μέρους της κυβέρνησης σημειώνει ότι «η απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας παραμένει ισχυρή» και επιβεβαιώνει ότι ισχυρή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης «για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του τονίζει: «είμαστε μαζί σας κατά της τρομοκρατίας». Ο ΣΥΝ δηλώνει τα συλλυπητήρια, τον αποτροπιασμό του και ότι δεν «έχουν τίποτε το κοινό με απελευθερωτικά οράματα και τους αγώνες για την ανεξαρτησία και τα δικαιώματά τους».

Επίσης από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανακοινώθηκε ότι μπορεί να διαθέσει δυνάμεις διάσωσης εφόσον ζητηθούν από τη βρετανική πλευρά.

Μηνύματα συλλυπητηρίων και καταδίκης έστειλαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, κυβερνήσεις πολλών χωρών, ο Αραβικός Σύνδεσμος και μετά από πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης που ασκεί την προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, χτες συγκλήθηκε έκτακτα το όργανο αυτό το οποίο και καταδίκασε ομόφωνα τις επιθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ