Τετάρτη 13 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κυκλοφορούν τα «Θέματα Παιδείας»

Με επίκαιρη και άκρως ενδιαφέρουσα θεματογραφία κυκλοφορεί το διπλό καλοκαιρινό τεύχος των «Θεμάτων Παιδείας». Στο τεύχος 19 -20, περιλαμβάνεται αφιέρωμα στις εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση με θέμα Από την Μπολώνια στο Μπέργκεν: Ευρωπαϊκός Χώρος ή Ευρωπαϊκή Αγορά «Ανώτατης Εκπαίδευσης». Η Παιδεία του χρήματος και των δύο ταχυτήτων. Επίσης, παρουσίαση των νομοσχεδίων για το το νέο «ΔΙΚΑΤΣΑ», την αξιολόγηση των ΑΕΙ - πιστωτικές μονάδες - Παράρτημα Διπλώματος.

Στις σελίδες του, δημοσιεύονται άρθρα για επίκαιρα ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής: για το λεγόμενο «Εθνικό Διάλογο» που αποκαλύφθηκε ότι είναι μια απάτη, για την ανεργία των αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης, την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την εργοδοτική τρομοκρατία στα φροντιστήρια κ.ά.

Πέρα από τις μόνιμες στήλες του, το νέο τεύχος περιλαμβάνει επίσης αρθρογραφία για τη «Συλλογική δράση της σπουδάζουσας νεολαίας: τα όργανα του νεολαιίστικου κινήματος και τα υποκατάστατά τους», για το «Τι σημαίνει διαλεχτική - υλιστική ψυχολογία», τον «Κονστρουκτιβισμό».

Ακόμη δημοσιεύονται ενδιαφέροντα θέματα για τις «αστικές θεωρίες διαμόρφωσης της προσωπικότητας», τον «χριστιανικό ανθρωπισμό» κι ακόμα προτάσεις και παρουσιάσεις βιβλίων, εκπαιδευτικό χρονολόγιο και αναλύσεις, συμπεράσματα για το εκπαιδευτικό κίνημα.

Σημειώνεται ότι το περιοδικό, εκτός από επιλεγμένα περίπτερα και βιβλιοπωλεία, διατίθεται και στις εκδηλώσεις του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ