Πέμπτη 14 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΟΡΟΑΦΑΙΜΑΞΗΣ
Ετοιμο το πόρισμα του ΔΝΤ

Στο πνεύμα των γνωστών αντιδραστικών επιλογών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), επιχειρεί η κυβέρνηση να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα. Γι' αυτό, άλλωστε, προσκάλεσε κλιμάκιο του ΔΝΤ, ώστε να πάρει συμβουλές και οδηγίες για τη μείωση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού και την αύξηση της φορολογικής αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων. Το πόρισμα που συνέταξε το κλιμάκιο του ιμπεριαλιστικού οργανισμού παραδόθηκε χτες το απόγευμα στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη. Οι οδηγίες του ΔΝΤ αφορούν στα παρακάτω:

  • Διαρθρωτικές αδυναμίες στον τρόπο κατάρτισης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Η «καμπάνα» χτυπάει για τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή μείωσή τους.
  • Φορολογικός μηχανισμός: Ζητούμενο είναι η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίησή του για την είσπραξη περισσότερων φοροεσόδων. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται τρόποι είσπραξης των «ληξιπρόθεσμων οφειλών», βελτίωσης των «ηλεκτρονικών διασταυρώσεων» και άλλα μέτρα σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ