Πέμπτη 14 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Ελεγχοι - επιβράβευση της ακρίβειας

Eurokinissi

«Σχετικά ικανοποιητικά» θεωρούν τα επίπεδα των μέσων τιμών της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και ο υφυπουργός Γ. Παπαθανασίου, όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τις νομαρχίες, από τις οποίες ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων. Η μέση πανελλαδική τιμή στις 8 του Ιούλη διαμορφώθηκε στα ...92,5 λεπτά το λίτρο για την αμόλυβδη και είναι σίγουρο ότι από τότε πήρε κι άλλο την ανηφόρα. Αυτό που ενδιαφέρει το υπουργείο, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η οποία αποτελεί ένα ακόμη προπαγανδιστικό εγχείρημα κενό περιεχομένου, είναι να μην πωλείται η αμόλυβδη πολύ υψηλότερα από τη μέση τιμή και ειδικά πάνω από τα 96 λεπτά!!!

Μ' αυτόν το τρόπο η κυβέρνηση και το υπουργείο δίνουν μιαν ιδέα για το τι εννοούν κερδοσκοπία, ταυτόχρονα, όμως, παραπλανούν τους καταναλωτές. Το μόνο που κάνει το υπουργείο τελευταία είναι να επαινεί τις εταιρίες καυσίμων για τη στάση τους(!), να υπενθυμίζει ότι - ακόμα - η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη απ' ό,τι στις άλλες χώρες της ΕΕ και να καταγράφει τη μέση τιμή κάθε Παρασκευή.

Οι μόνες κυρώσεις, και αυτές μετρημένες στα δάχτυλα, που έχει επιβάλει σχετίζονται με νοθευμένα καύσιμα και όχι με τις τιμές τους. Η ίδια, αν και γνωρίζει, αποφεύγει να τοποθετηθεί στο ζήτημα των πραγματικών τιμών χονδρικής και λιανικής πώλησης. Ετσι, αύριο θα καταγραφεί ένας νέος και πιθανότατα μεγαλύτερος μέσος όρος τιμών στα πρατήρια και η επιστολή προς τις νομαρχίες θα είναι ...ανεπίκαιρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ