Σάββατο 16 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Επιλογές
Ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική

«Οικογένεια», έργο του Γ. Βαλαβανίδη
«Οικογένεια», έργο του Γ. Βαλαβανίδη
«Νέα αποκτήματα της Πινακοθήκης του δήμου Αθηναίων», είναι ο τίτλος της έκθεσης που φιλοξενείται (έως 15/9) στη Δημοτική Πινακοθήκη (Πειραιώς 51 - Πλ. Κουμουνδούρου). Εργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και σχέδια, τα οποία αποκτήθηκαν από το 1994 έως σήμερα και περιλαμβάνονται στις μόνιμες συλλογές της. Πρόκειται για 100 περίπου δημιουργίες των: Κίκου Λανίτη, Κώστα Τριανταφύλλου, Οπυς Ζούνη, Αριας Κομιανού, Χάρη Μαύρου, Χρήστου Γιαταγάνα, Αννίτας Ξάνθου κ.ά., οι οποίες αποτελούν μια αντιπροσωπευτική ματιά των εικαστικών τάσεων στη χώρα μας.

Τελευταίες ημέρες (έως τις 31/7) της αναδρομικής έκθεσης του καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας Γιάννη Βαλαβανίδη στο Μουσείο Φρυσίρα (Μονής Αστερίου 3 και 7, Πλάκα). Με γενικό τίτλο «Ως έχουν: Πρόσωπα, Πράγματα, Χώροι, 1962 - 2005», εκτίθενται 100 περίπου έργα, χαρακτηριστικά δείγματα των δημιουργικών περιόδων του καλλιτέχνη. Από την εποχή των ιδεολογικο-αισθητικών αναζητήσεων της ομάδας των «Νέων Ελλήνων Ρεαλιστών» στη δεκαετία του '60, μέχρι σήμερα, ο Γιάννης Βαλαβανίδης επιμένει στην καθαρότητα της εικόνας των πραγμάτων. Ο ίδιος αναφέρει: «Δε θέλω να αντιγράψω την πραγματικότητα σαν αντικείμενο ή σαν ψευδαίσθηση. Θέλω η εικόνα να περιέχει τα πράγματα ως έχουν, να τα προβάλλει ως θέμα, όχι ως θέαμα. Τα εικαστικά στοιχεία είναι και στοιχεία του θέματος και της ζωγραφικής».

Μέχρι τις 30 του Ιούλη διαρκεί η έκθεση έργων της Εύας Τζαγκαράκη στην γκαλερί «Mary Alexiou - Athens art space» (Δημοκρίτου και Στρατιωτικού Συνδέσμου 23). Πρόκειται για την πρώτη ατομική της έκθεση, που έχει τίτλο «Διαπλανητικές αναζητήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ