Σάββατο 16 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Να αντιπαλέψουμε την ένταση της εκμετάλλευσης

Στην «Τσιπίτα», όπου την Τετάρτη έχασε τη ζωή του ένας 23χρονος εργάτης και σε άλλους εργασιακούς χώρους της Φθιώτιδας, περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ

(Της απεσταλμένης μας Αναστασίας ΜΟΣΧΟΒΟΥ).-

Κάλεσμα αντίστασης σε όσους λένε «να δουλεύουμε όσο θέλει το αφεντικό», στην κυβέρνηση, που χτες κατέθεσε το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αλλά και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ξεπουλάνε την εργατική τάξη, απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας σε εργαζόμενους που συνάντησε, πραγματοποιώντας χτες περιοδεία σε εργασιακούς χώρους του Νομού Φθιώτιδας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ, βρέθηκε στην «Τσιπίτα», στο «SOULIS», τη «Χαρτοποιία Φθιώτιδας ΑΕ», αλλά και τα γραφεία της Περιφερειακής Διοίκησης του Πυροσβεστικού Σώματος. «Να μην κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Να το παλέψουμε. Και όχι μόνο ενάντια στις κυβερνήσεις, αλλά και ενάντια στις πουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Γιατί υπάρχουν και συνδικαλιστές που είναι άνθρωποι των αφεντικών», τόνιζε ο Τ. Τσιόγκας, συζητώντας με τους εργάτες.

«Ο εργαζόμενος θα φεύγει από το σπίτι και δε θα ξέρει πότε θα γυρίσει. Δε θα μπορεί να προγραμματίσει τίποτα. Αλλά το πιο σοβαρό είναι ότι έτσι υποσκάπτεται η υγεία του εργαζόμενου», εξήγησε. Οι εργαζόμενοι, που ο κομμουνιστής βουλευτής συνάντησε, ήδη βιώνουν στο πετσί τους τι σημαίνει να μπαίνουν πάνω απ' όλα τα κέρδη του κεφαλαίου. Στη «Χαρτοποιία», πριν από ένα μήνα 23 άτομα πετάχτηκαν στο δρόμο, επειδή έκλεισε ένα τμήμα της επιχείρησης ένεκα... ανταγωνιστικότητας.

Στο «SOULIS», οι εργάτες συνεχίζουν να παλεύουν για να κρατήσουν τη δουλιά τους: Η εργοδοσία κήρυξε πτώχευση, όχι επειδή δεν είναι παραγωγικό το εργοστάσιο, αλλά γιατί δεν είναι ανταγωνιστικό. Στην Πυροσβεστική, σε λίγα χρόνια αναμένεται να είναι περισσότεροι οι εποχιακά εργαζόμενοι. Δηλαδή, εκείνοι που δουλεύουν από το Μάη έως τον Οκτώβρη, που δεν ξέρουν καν αν ποτέ θα βγουν σε σύνταξη. Στο κάτεργο της «Τσιπίτα», όπου η διεύθυνση της εταιρίας εμφανίστηκε άμοιρη ευθυνών για το πρόσφατο εργατικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν 23χρονο εργάτη, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι απειλούνται από την υπερεντατικοποίηση, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την εργοδοτική τρομοκρατία.

Καυτηριάζοντας τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, τη συμμετοχή της σε «διαλόγους» προς όφελος της εργοδοσίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέληξε τονίζοντας πως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν για να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης προς το συμφέρον τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ