Τρίτη 19 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Κατέθεσε χτες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά ο επιχειρηματίας Κώστας Αβραμίδης, αντίδικος στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου το 1999 και ύποπτος για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, που φέρεται να διέπραξε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, του οποίου η πειθαρχική και ποινική έρευνα έχει «παγώσει», λόγω της σοβαρής ασθένειας που παρουσίασε.

Σήμερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για τη διαφθορά στη Δικαιοσύνη, έχει καλέσει να καταθέσει ως ύποπτη για κατάχρηση εξουσίας την πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, η οποία φέρεται ότι για να εξουδετερώσει την αξιοπιστία βασικού μάρτυρα κατηγορίας σε υπόθεση που είχε χειριστεί, τον κατέστησε κατηγορούμενο. Το πρόσωπο αυτό τελικά απηλλάγη με βούλευμα και για το λόγο αυτό ελέγχεται η πρώην ανακρίτρια.

Να σημειωθεί ότι έφεση υπέρ του νόμου άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Ερνέστος Ζεγκίνης κατά του σκέλους της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων που αθώωσε την Κ. Μπουρμπούλια για την κατηγορία της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης. Ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να δικαστεί εκ νέου για την κατηγορία που αφορά στην παραμονή της στην ανάκριση για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, την περίοδο 2000-2002, παρόλο που - όπως η ίδια υποστηρίζει - είχε συνάψει ερωτική σχέση με δικηγόρο κατηγορούμενου στην υπόθεση.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η διενέργεια εισαγγελικής έρευνας που αφορά την ύπαρξη και άλλου παραδικαστικού κυκλώματος ενδέχεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ