Τετάρτη 20 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
O «Πλάνετ» στο ΕΣΡ

Την επόμενη Τρίτη έχουν κληθεί οι νόμιμοι εκπρόσωποι του Ρ/Σ «Planet» καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων του σταθμού στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Αυτή την περίοδο γίνονται επαφές μεταξύ των δημοσιογραφικών σωματείων με την εργοδοτική πλευρά για την εξεύρεση λύσης. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων 10 μηνών και τη διατήρηση του δημοσιογραφικού χαρακτήρα του σταθμού, κάτι για το οποίο έχει δεσμευτεί στο παρελθόν το Συμβούλιο. Αυτή τη στιγμή και ενώ όλος ο εξοπλισμός έχει κατασχεθεί από την ΑΤΕ, ο σταθμός εκπέμπει παράνομα και συγχρόνως, μεταβάλλεται παράνομα το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δημήτρης Χαραλάμπης, απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, λέγοντας ότι «όπως μου είπαν τα μέλη του Τμήματος Διαφάνειας, ουσιαστικά ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων για πιστοποιητικά διαφάνειας από τις αναθέτουσες αρχές δεν έχει διαφοροποιηθεί καθόλου, μετά την ερμηνευτική εγκύκλιο Ρουσόπουλου». Και συνέχισε: «Μετά τη συμπλήρωση 10 εργασίμων ημερών τους αποστέλλεται το γνωστό "χαρτί" ότι εφόσον συνεπληρώθησαν 10 εργάσιμες μέρες και δεν έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο πιστοποιητικό διαφάνειας ή απορριπτική πράξη, σύμφωνα με τον νόμο δικαιούσθε να υπογράψετε και να προχωρήσετε στη δημόσια σύμβαση».

Με πρόστιμο αξίας 20.000 ευρώ τιμώρησε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 καθώς η Ολομέλεια της ανεξάρτητης αρχής θεώρησε ότι προέβαλε μέσα από την εκπομπή «Πρωινός καφές» συγκεκαλυμμένη διαφήμιση προϊόντων της εταιρίας «ΕΛΑΪΣ» μέσω των συνταγών που περιέγραφε η Μαρία Λόη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ