Τετάρτη 20 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική, χορός, θέατρο

Δημήτρης Μητροπάνος
Δημήτρης Μητροπάνος
Με μία μοναδική συναυλία του Ερικ Μπάρτον και των «Ανιμαλς», ανοίγει τις πύλες του στις 3 Αυγούστου, το «Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα - Στη σκιά των βράχων». Το δημοφιλές συγκρότημα, μετά από πολλά χρόνια, θα εμφανιστεί με την αρχική του σύνθεση και θα παρουσιάσει στο κοινό παλιές και νέες του επιτυχίες. Ακολουθεί (22/8) η μουσική παράσταση «Ταξιδεύοντας...». Μία περιπλάνηση στο «Σταυρό του Νότου» και τις «Γραμμές των Οριζόντων» του Θάνου Μικρούτσικου, με ερμηνευτές τους: Γιάννη Κότσιρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Χρήστο Θηβαίο και Γιάννη Κούτρα. Στις 24/8 φιλοξενείται η «Ηχόδραση» του Νίκου Τουλιάτου, ενώ στις 25/8 το θέατρο «Προσκήνιο» θα παρουσιάσει τον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου.

Σπουδαίοι εκπρόσωποι της τζαζ «ενώνουν τις δυνάμεις τους» στις 26 και 27/8, στη μουσική συνάντηση «Μάρε Νόστουμ». «Mode plagal», «Unaniin», «Human Touch», Κώστας Παυλίδης, Γιάννης Φλώρος είναι μερικοί από τους συντελεστές. Ακολουθεί (28/8) το χοροθέατρο «Γκριφόν» της Ιωάννας Πορτόλου, ενώ στις 29/8 η «Θεατρική Διαδρομή» θα παρουσιάσει τον «Ορέστη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Στις 30/8 οι: Γιάννης Κότσιρας, Μανώλης Φάμελλος και Ραλλία Χρηστίδου θα μας ταξιδέψουν σε αγαπημένα μουσικά μονοπάτια. Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου θα ολοκληρωθούν στις 31/8 με συναυλία του Δημήτρη Μητροπάνου και της Μελίνας Κανά. Σημειώνουμε ότι η «Σκιά των βράχων» θα μας κρατήσει συντροφιά με μουσική και θέατρο και το Σεπτέμβρη.

  • Μία ακόμη «Πολιτιστική διαδρομή» ξεκινά τον Αύγουστο στην Αττική. Πρόκειται για τις εκδηλώσεις του Δήμου Αιγάλεω, στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής». Από αυτές σημειώνουμε: ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: «Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτση με τους: Γ. Παρτσαλάκη, Μ. Μπεγνή, Α. Κουτσαφτίκη κ.ά. (26/8). Μπαλέτο της Κρατικής Οπερας Οδησσού: «Λίμνη των Κύκνων» (1/9). ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: «Δον Ζουάν» του Μολιέρου με τους: Αιμ. Χειλάκη, Γ. Γενατά, Γ. Μπρέμου κ.ά. (2/9). Εθνικό Θέατρο: «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» (παιδική παράσταση) σε σκηνοθεσία Γ. Ιορδανίδη (4/9). Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν: «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη με τους: Ε. Ράντου, Α. Μυλωνά, Γ. Καρατζογιάννη κ.ά. (5/9). Συναυλία Δ. Μητροπάνου - Μ. Κανά (6/9). Εθνικό Θέατρο: «Βάκχες» με τους Λ. Γεωργακόπουλο, Λ. Φωτοπούλου, Μ. Μαυροματάκη (8/9). Συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων με τίτλο «Γιορτή ανέμων» (9/9). Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως το τέλος του Σεπτέμβρη.

Ερικ Μπάρτον
Ερικ Μπάρτον

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ