Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΥ
Παναχαϊκή αγροτική σύσκεψη την Κυριακή

Σε παναχαϊκή παναγροτική σύσκεψη καλεί η Γραμματεία Αχαΐας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) την Κυριακή 24 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στην Κάτω Αχαγιά (Πνευματικό Κέντρο), μετά τις τελευταίες αποφάσεις της ΕΕ για πλήρη αποδέσμευση των επιδοτήσεων σε όλα σχεδόν τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τη φετινή χρονιά από τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους.

«Η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική επιδιώκει τη συρρίκνωση της γεωργίας, τον οικονομικό μαρασμό της υπαίθρου. Με τα αργύρια της αποδέσμευσης χτυπιούνται ουσιαστικά οι νέοι αγρότες και υποθηκεύεται το μέλλον τους», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΠΑΣΥ και συμπληρώνει: «Η κυβέρνηση στην υλοποίηση αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, που όλο το προηγούμενο διάστημα πίεζε τη ΝΔ να προχωρήσει γρήγορα στην εφαρμογή τους. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, αφού εξασφάλισαν για τον εαυτό τους προίκα ένα ποσοστό 10% από τις κρατήσεις των επιδοτήσεων των αγροτών».

Καταλήγοντας, τονίζει την ανάγκη οι αγρότες να οργανώσουν την πάλη τους πιο μαζικά και αποτελεσματικά, ώστε να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική και να διεκδικήσουν ριζικότερες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, ώστε και οι μικρομεσαίοι αγρότες να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα με ανθρώπινες συνθήκες ζωής στην ύπαιθρο, αλλά και η εργατική οικογένεια να απολαμβάνει φτηνά, υγιεινά και καλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ