Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Η ΕΣΕΕ έχει γίνει «νεροκουβαλητής του ΣΕΒ»

«Οι θέσεις του ΔΣ της ΕΣΕΕ δεν απηχούν τις θέσεις του συντονιστικού μας για το ωράριο», τονίζεται στην αρνητική απάντηση του Συντονιστικού των Εμπορικών Συλλόγων Α. Λιοσίων, Αχαρνών, Ιλιου, Πετρούπολης, Καματερού, Αγ. Αναργύρων και Χαϊδαρίου προς τη διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για τη συμμετοχή τους σε έκτακτη συνεδρίαση. Πρόκειται επίσης για απάντηση στην παραπλανητική τακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ, που εκφράστηκε ακόμη και χτες με την «ανοιχτή επιστολή» της διοίκησης για τις θέσεις της για το επίμαχο νομοσχέδιο, που παραδόθηκαν και στη Βουλή από αντιπροσωπεία. Στις θέσεις αυτές αναφέρεται και το ζήτημα της διατήρησης της δυνατότητας του νομάρχη να αποφασίζει το ωράριο που προτείνουν οι τοπικοί Σύλλογοι, θέση που προκλητικά είχε εγκαταλείψει σε διάφορες δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δ. Αρμενάκης.

Το Συντονιστικό επαναλαμβάνει τις δικές του θέσεις για το ωράριο, τις οποίες αποδέχεται η συντριπτική πλειοψηφία των μελών των Συλλόγων που το αποτελούν: 48ωρο λειτουργίας με τρία απογεύματα κλειστά, για όλους, Κυριακή αργία. «Η θέση του ΔΣ της ΕΣΕΕ - αναφέρει - ταυτίζεται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική, τα πολυκαταστήματα - πολυεθνικές, αυτούς εκφράζει». Επίσης, οι θέσεις για το εργασιακό «απροκάλυπτα πλέον ταυτίζονται με την κυβερνητική πολιτική - πολιτική που εξυπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς».

Το Συντονιστικό καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΣΕΕ στον εμπορικό κόσμο ότι δεν εκφράζει τα συμφέροντά τους και ότι «έχει μετατραπεί σε νεροκουβαλητή του ΣΕΒ», ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι «θα αγωνιστούμε μαζί με όσους θίγονται από τη βάρβαρη - μεσαιωνική πολιτική που ξεπερνάει ακόμα και το "δουλιά ήλιο με ήλιο"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ