Σάββατο 23 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Τρίτη μέρα ταραχών

ΣΑΝΑ'Α.-

Συνεχίστηκαν, χθες, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας της Υεμένης και εξαγριωμένων διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την αλματώδη αύξηση της τιμής των καυσίμων. Από την Πέμπτη, στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού, ενώ στην πρωτεύουσα Σάνα' α περιπολούν άρματα μάχης.

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, αυτά τα τελευταία 24ωρα. Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται διαδηλωτές, αλλά και άνδρες του στρατού, καθώς αρκετοί από τους διαμαρτυρόμενους συμμετείχαν στις διαδηλώσεις ένοπλοι. Αγνωστος παρέμενε μέχρι χθες το βράδυ ο ακριβής αριθμός των τραυματιών, ενώ θολή ήταν η επικρατούσα κατάσταση σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Οπως φαίνεται, εκτός από την πρωτεύουσα, συγκρούσεις σημειώνονταν, και χθες, στην παραλιακή πόλη Χουνταϊντάχ, στο λιμάνι του Αντεν και στις πόλεις Σααντά, Μάριμπ, Ντάλι, Τάαζ, Ντχαμάρ. Η κυβέρνηση αρκέστηκε να απευθύνει, εκ νέου, εκκλήσεις ηρεμίας προς τους πολίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ