Σάββατο 23 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εφτά τραυματίες σε χώρους εργασίας

Στην Αλεξανδρούπολη δε γνωστοποίησαν ατύχημα σε νεοαναγειρόμενη επιχείρηση

Νέο εργατικό ατύχημα αποκαλύφθηκε χτες. Αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη. Εγινε την Πέμπτη 21 Ιούλη στις 6.30 το απόγευμα και μόλις χτες το μεσημέρι, μετά από ενοχλήσεις δημοσιογράφων, το ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, ενώ μέχρι και την τελευταία ώρα επέμενε να μην ανακοινώνει τα ονόματα των 5 τραυματιών.

Το ατύχημα έγινε σε νεοαναγειρόμενο κτίριο της επιχείρησης επίπλων «EVENOS», στο 2ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης - Φερρών. Τέσσερις εργάτες και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης τραυματίστηκαν όταν έπεσε από ύψος 3 μέτρων το ανυψωτικό μηχάνημα εμπορευμάτων, πάνω στο οποίο είχαν ανέβει, στη διάρκεια δοκιμαστικής χρήσης του.

Η Τοπική Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει πως και αυτό το ατύχημα είναι απόρροια της εργοδοτικής ασυδοσίας, του κυνηγητού του μεγαλύτερου κέρδους, που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα. «Υπερεκμετάλλευση των εργατοτεχνιτών, εντατικοποίηση, έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (που έχουν υψηλό κόστος), είναι ο κανόνας στο κυνηγητό του κέρδους, με αποτέλεσμα να έχουμε σακατεμένους εργαζόμενους ακόμη και νεκρούς. Η κατάσταση αυτή δεν προέκυψε ξαφνικά. Είναι συνεχής εκδήλωση της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια της ΝΔ, που ενισχύουν την ασύδοτη δράση του μεγάλου κεφαλαίου και που, όχι τυχαία, αφήνουν παροπλισμένους τους όποιους μηχανισμούς ελέγχου της τήρησης των μέτρων και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να εναντιωθούν σ' αυτή την πολιτική, να απαιτήσουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών με το απαραίτητο προσωπικό και εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για τη λειτουργία τους. Ταυτόχρονα τους καλεί να αντιδράσουν στη νέα αντεργατική επίθεση που θα αυξήσει τα κέρδη για το κεφάλαιο και τους κινδύνους για την αρτιμέλεια και τη ζωή των εργαζομένων.

Πολλαπλά κατάγματα και ηλεκτροπληξία

Η ζωή ενός ακόμα εργαζόμενου κινδύνεψε την Τετάρτη σε ένα από τα γκέτο του Στασινόπουλου, το εργοστάσιο ΕΛΒΑΛ στην περιοχή των Οινοφύτων. Πρόκειται για τον Ζουράρη Ζαχαρία, μηχανικό, ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί με πολλαπλά κατάγματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Σύμφωνα με χτεσινές πληροφορίες ο τραυματισμένος διέφυγε τον κίνδυνο και νοσηλεύεται πια σε θάλαμο.

  • Ενας Πολωνός εργάτης, που δούλευε σε σιδηροκατασκευές σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην περιοχή Γλύφα Χαλκίδας, έπαθε ηλεκτροπληξία χτες το μεσημέρι. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου νοσηλεύεται.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ