Τετάρτη 27 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Σάμου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλειο χώρο του νοσοκομείου πραγματοποιούν σήμερα, στις 9 π.μ., οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου, αντιδρώντας στις απαράδεκτες περικοπές που έκανε η κυβέρνηση στο κονδύλι εφημεριών και υπερωριών. Οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν διπλές βάρδιες για να καλυφθούν οι ανάγκες. Ομως, ενώ το νοσοκομείο ζήτησε για το 2005 240.000 ευρώ για τις εφημερίες, υπερωρίες, αργίες κλπ., το υπουργείο ενέκρινε για το πρώτο εξάμηνο μόλις 40.000 ευρώ. Ετσι, υπάρχουν εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι ακόμα και από το Φλεβάρη!

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι στην κατεύθυνση να απαλλαγεί το κράτος από την ευθύνη και την υποχρέωση να παρέχει ισότιμη και δωρεάν φροντίδα υγείας σε όλο το λαό.

«Η δημόσια και δωρεάν Υγεία καταστρατηγείται, οι ιδιωτικοποιήσεις συνεχίζονται κανονικά. Οι πολίτες χρειάζεται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας. Τα εργασιακά μας δικαιώματα, όπως και όλων των εργαζομένων, ξεθεμελιώνονται και βιώνουμε όλο και πιο σκληρές συνθήκες δουλιάς. Δεκαεφτά μήνες από την αλλαγή της κυβέρνησης, καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δεν έγινε, παρά τις δεσμεύσεις της, και παρά την αναγνώριση των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, σε όλες τις ειδικότητες. Οι ανάγκες σε ορισμένους κλάδους καλύπτονται με stage, συμβασιούχους κλπ.», τονίζει το σωματείο.

Και διεκδικεί δωρεάν σύστημα Υγείας πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, να δοθούν οι αναγκαίες πιστώσεις και να πληρωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ