Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αιώνια κόντρα

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συγκρούονται στο ΟΑΚΑ, στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής

Ενώπιος ενωπίω θα βρεθούν αύριο ο Παπανικολάου με τον Μποντίρογκα
Ενώπιος ενωπίω θα βρεθούν αύριο ο Παπανικολάου με τον Μποντίρογκα
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 αφού διεξάγονται γερές κόντρες με πιο σημαντική αυτή των ?αιωνίων? αντιπάλων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που θα διεξαχθεί αύριο στο ΟΑΚΑ (19.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Ενδιαφέρον βέβαια παρουσιάζει και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Αρη και του ΠΑΟΚ.

Η πρώτη κόντρα

Το πρώτο τους ραντεβού δίνουν αύριο στο κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου οι δυο ?άσπονδοι? φίλοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Περίπου οκτώ μήνες μετά τον τελευταίο τους αγώνα που έκρινε τον πρωταθλητή της περασμένης χρονιάς, οι δυο αντίπαλοι κοντράρονται για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Ο αήττητος Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να πετύχει την 21η συνεχόμενη νίκη του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μια νίκη που εάν την πετύχει θα του δώσει το δικαίωμα να ξεφύγει ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία από έναν βασικό ?διώκτη? του στο πρωτάθλημα. Η νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης έστω και εάν επιτεύχθηκε με πολύ κόπο (ίσως η πρώτη φορά φέτος που οι ?πράσινοι?... ίδρωσαν τόσο πολύ) έχει ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός έκανε έκκληση στον κόσμο να δώσει βροντερό ?παρών? (κάτι που αναμένεται άλλωστε) προκειμένου η ομάδα του να έχει ένα ακόμη όπλο στη δύσκολη αποστολή που έχει. Οσον αφορά τον αγώνα ο ?Ζοτς? τόνισε: ?Τέτοια παιχνίδια συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα εάν θέλουμε να πετύχουμε τη νίκη?.

Στο στρατόπεδο των Πειραιωτών κυριαρχεί η άποψη ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι το φαβορί, όμως αυτοί κάθε άλλο παρά χαμένοι θα πρέπει να θεωρούνται. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γκραντ, που τόνισε ότι σε τέτοιους αγώνες δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ, καθώς τα προγνωστικά είναι παρακινδυνευμένα. ?Πιστεύω ότι σε τέτοια παιχνίδια παίζει ρόλο η μέρα που θα βρεθούν οι παίκτες της κάθε ομάδας?.

Το ντέρμπι των... προβλημάτων

Καθένας με τον... πόνο του, που λένε, αφού τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Αρης κοντράρονται σε μια περίοδο που τα προβλήματα βρίσκονται σε περίσσευμα και στις δυο ομάδες. Στο ?δικέφαλο? αφορούν τον αγωνιστικό τομέα, ενώ στον Αρη εκτός από αυτά υπάρχουν και τα εξωαγωνιστικά που αφορούν τα διοικητικά. Η ήττα από την Μπενετόν προσγείωσε ανώμαλα την ομάδα του Πέταρ Σκάνσι, που για άλλη μια φορά τα έβαλε με τη νοοτροπία των παικτών του. Στον Αρη έχουν βάλει στην άκρη τα προβλήματα αφού μια κόντρα εναντίον του ΠΑΟΚ απαιτεί καθαρό μυαλό. Το ευχάριστο για τον Σούλη Μαρκόπουλο είναι ότι θα έχει τελικά στη διάθεσή του τους δυο Αμερικανούς Ριβς και Ρόμπινσον, που πείστηκαν να κάνουν λίγη υπομονή ακόμα.

Νέα Σμύρνη για... νέα αρχή

Στη Νέα Σμύρνη ψάχνει η ΑΕΚ να βάλει ?στοπ? στις ήττες που υπέστη από Ολυμπιακό και Σαρλερουά την προηγούμενη βδομάδα. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, που δε θα έχει στη διάθεσή του τον Ιάκωβο Τσακαλίδη, ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ για δυο βδομάδες, ήδη προετοιμάζει καινούρια πλάνα για το σημερινό παιχνίδι, που μάλλον θα περιλαμβάνουν τον Μιούρσεπ σε ρόλο σέντερ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σπόρτιγκ - Ηράκλειο (Πατήσια 17.00), Εσπερος - Ηρακλής (Καλλιθέα 17.00), Μαρούσι - Νήαρ Ηστ (Αμαρουσίου 17.00), Δάφνη - Περιστέρι (Δάφνης 17.00), ΠΑΟΚ -Αρης (Αλεξάνδρειο 19.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Πανιώνιος - ΑΕΚ (Ν. Σμύρνη 21.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (ΟΑΚΑ 19.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ