Παρασκευή 29 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάτω τα χέρια από τη FIR!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση των Ελλήνων Αγωνιστών και Αγωνιστριών της Εθνικής Αντίστασης Αναπήρων και Θυμάτων της φασιστικής θηριωδίας στα χρόνια της Κατοχής της χώρας μας από τα ναζιστικά στρατεύματα. Διαμαρτύρεται εντονότατα και καταγγέλλει στον ελληνικό λαό και στη Διεθνή Κοινή Γνώμη τη θρασύτατη και απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Γερμανίας και των μυστικών υπηρεσιών της, να χαρακτηρίσει αυθαίρετα και ανήθικα τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντιστασιακών (FIR) ως «εχθρό των θεσμών» και ως Ομοσπονδία «ακροαριστερών εξτρεμιστικών οργανώσεων»».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωση καταγγελία του το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ και προσθέτει:

«Απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας το χαρακτηρισμό της FIR ως "εχθρού των θεσμών" και τον επιστρέφουμε στους συντάκτες του. Εχθροί των δημοκρατικών θεσμών και τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί και οι αντιστασιακοί της FIR, που αγωνίστηκαν κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον του ναζισμού και απάλλαξαν την ανθρωπότητα από τον κίνδυνο επιστροφής σε έναν ακόμα πιο μαύρο και πιο σκοτεινό Μεσαίωνα, αλλά αυτοί που, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της "αμαρτωλής" Ευρωπαϊκής Ενωσης, προσπαθούν με παράνομους και άδικους κατακτητικούς πολέμους να παγιώσουν μια νεοφασιστική "Νέα Τάξη Πραγμάτων". Να μετατρέψουν τους λαούς σε ανδράποδα και δούλους, προκειμένου να προωθήσουν τα άνομα και καταχθόνια σχέδιά τους για την παγκόσμια κυριαρχία του κεφαλαίου και των πολυεθνικών συγκροτημάτων.

Κοιτάξτε το πρόσωπό σας στον καθρέφτη, κύριοι ιθύνοντες της γερμανικής κυβέρνησης και θα αναγνωρίσετε αμέσως τους πραγματικούς τρομοκράτες και τους εχθρούς της δημοκρατίας και της παγκόσμιας ειρήνης.

Η ΠΕΑΕΑ και ολόκληρη η FIR απαιτούν, να ανακληθεί ο κακόβουλος και απαράδεκτος σε βάρος τους χαρακτηρισμός, που αποτελεί ντροπή και καταισχύνη για τους συντάκτες του, και καλεί σε συμπαράσταση προς τη FIR την ελληνική κυβέρνηση, τη Βουλή, όλα τα κόμματα, καθώς και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς. Απευθύνεται επίσης, σε όλους τους Ελληνες Ευρωβουλευτές και τους καλεί να φέρουν το θέμα αυτό στο Ευρωκοινοβούλιο και να απαιτήσουν την οφειλόμενη επανόρθωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ