Παρασκευή 29 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Θα διπλοπληρώσουν λαός και Ταμεία

Η λειτουργία της Πολυκλινικής ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, με σκοπό το κέρδος, αν και ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για την Υγεία και με τα Ταμεία και με τη φορολογία, τονίζουν με κοινή ανακοίνωση - καταγγελία οι Κομματικές Οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ, με αφορμή τα χτεσινά εγκαίνια.

«Το νοσηλευτικό αυτό ίδρυμα, επισημαίνουν οι οργανώσεις του ΚΚΕ, κτίστηκε και εξοπλίστηκε με σύγχρονα μηχανήματα με χρήματα του ελληνικού λαού, όμως θα λειτουργήσει σύμφωνα με το νόμο 3293 ΦΕΚ 231 με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρίας και με τους κανόνες της ανταγωνιστικής οικονομίας. Θα έχει μετοχικό κεφάλαιο, μετοχές κτλ., δηλαδή θα λειτουργεί με όλους τους κανόνες ιδιωτικής επιχείρησης. Θα διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο και Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, η οποία θα διορίζει το προσωπικό, θα καθορίζει την αμοιβή του προσωπικού και το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, θα συνάπτει συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ. Μέσα στους σκοπούς της εταιρίας είναι και η εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που για πρώτη φορά εμφανίζεται σε φορέα ιδιωτικού Δικαίου. Η λειτουργία της μονάδας αυτής ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, με σκοπό το κέρδος, αν και ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για την Υγεία και με τα Ταμεία και με τη φορολογία».

Η πιλοτική λειτουργία της Πολυκλινικής είναι το πρώτο βήμα της μελλοντικής ιδιωτικοποίησης του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος υγείας σημειώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του Μενιδίου και καταλήγουν: «Το αγαθό της υγείας μετατρέπεται σε εμπόρευμα. Το ΚΚΕ παλεύει για ίση, δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών Υγείας για όλο το λαό. Σε καμία περίπτωση η Υγεία δεν μπορεί να γίνει προϊόν οικονομικής εκμετάλλευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ