Παρασκευή 29 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις διεκδικήσεις της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στις απολύσεις και στην ανεργία

Την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία ζητάει από την κυβέρνηση το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Αντώνης Σκυλλάκος, Λιάνα Κανέλλη και Ελπίδα Παντελάκη προς τους υπουργούς Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο και Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη.

Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι η Επιτροπή Αγώνα, η οποία αποτελείται από εργατικές Ομοσπονδίες, σωματεία και επιτροπές αγώνα σε επιχειρήσεις, προχώρησε σε κινητοποίηση διαμαρτυρόμενη για τη μεγάλη ανεργία και τις απολύσεις εργαζομένων από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, αναφέρουν τη «ΣΟΦΤΕΞ», την «ΙΝΤΡΑΚΟΜ», τον «ΦΥΡΟΓΕΝΗ» που έχει τους εργαζόμενους 10 μήνες χωρίς δουλιά και απλήρωτους, τη «SOULHS» με 250 εργαζόμενους που έχει προχωρήσει σε πτώχευση, την «TRIUMPH» με 350 που κλείνει τη μονάδα παραγωγής, τον «ΚΑΖΗ» που χρωστάει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, τον «ΚΟΡΑΣΙΔΗ» που χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με την αγωνία της απόλυσης, τη «SEX FORM» που πουλιέται, με αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων κ.ά.

Τα Συνδικάτα που απαρτίζουν την Επιτροπή Αγώνα, σημειώνουν οι βουλευτές, καταγγέλλουν ότι η αιτία γι' αυτή την κατάσταση είναι η βαθιά αντεργατική πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει να εφαρμόζει και να κλιμακώνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η Επιτροπή Αγώνα, σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, ζητούν εξασφάλιση του δικαιώματος στην πλήρη σταθερή εργασία για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενους στις παραπάνω επιχειρήσεις, να δοθεί έκτακτο επίδομα 1.500 ευρώ στους άνεργους οικοδόμους και γενικά σε όλους τους άνεργους και απολυμένους. Επίσης, για τους εργαζόμενους του «ΦΥΡΟΓΕΝΗ», που είναι 10 μήνες απλήρωτοι, να δοθεί άμεση ενίσχυση 2.000 ευρώ στον καθένα. Επίσης ζητά την επιδότηση όλων των ανέργων για όσο καιρό είναι άνεργοι με το 80% του μεροκάματου (960 ευρώ το μήνα) με κατώτερο βασικό μισθό 1.200 ευρώ και ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος.

Και οι βουλευτές του ΚΚΕ καταλήγουν με το ερώτημα τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των συνδικάτων που αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ