Σάββατο 30 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Επιλογές
Νάξος, χθες και σήμερα

Στις Κυκλάδες της πέτρας και του νερού, του βότσαλου και του αρμυρού ήλιου, των απόμαχων ταξιδιών και του γελαστού απομεσήμερου, μας «ταξιδεύει» με το χρωστήρα του ο ζωγράφος Μιχάλης Σοφικίτης. Στη γενέτειρά του, τη Νάξο, είναι αφιερωμένη η τωρινή του παρουσίαση, που, με τίτλο «Νάξος, χθες και σήμερα», εγκαινιάζεται αύριο (8 μ.μ.) στο δημαρχείο Νάξου.

Ο Μιχ. Σοφικίτης (ταξίαρχος ε.α., και μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα - ΚΕΘΑ) γεννήθηκε στο Σαγκρί. Με τη ζωγραφική ασχολείται τα τελευταία χρόνια, αφού ολοκλήρωσε τον επαγγελματικό του κύκλο. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει δημιουργίες του σε πέντε ατομικές εκθέσεις, ενώ συμμετείχε σε πολλές ομαδικές. Τα έσοδα από την πώληση των πινάκων του, θα διατεθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού του, με στόχο το ξεκίνημα ενός έργου, πολιτιστικού χαρακτήρα, στη γενέτειρά του.

Οπως σημειώνει ο δημιουργός: «Με την προσπάθειά μου αυτή προσεγγίζω εικαστικά την ιδιαίτερη πολιτιστική μας κληρονομιά και τη λαϊκή μας παράδοση». Οσο για το πώς ένας άνθρωπος των ενόπλων δυνάμεων υπηρετεί με τόση θέρμη τα εικαστικά, αναφέρει: «Ασχολούμαι με τον πολιτισμό μας γιατί τον θεωρώ ένα ακόμη μετερίζι αντίστασης στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου και θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ