Τρίτη 2 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ευρω-συνηγορίες»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ, τούτη τη φορά πρέπει να σημειωθεί η πολιτική συνέπεια του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, το γεγονός δεν είναι και καθημερινό φαινόμενο...

Οπως θα διαβάσετε αναλυτικά σε άλλες στήλες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εξίσωση προς τα πάνω των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, όπως ζητά η ΕΕ και προβλέπει και η πολιτική της ΝΔ, οπότε η αξιωματική αντιπολίτευση μας προέκυψε ...ευρω-συνήγορος!

Ούτε λίγο-ούτε πολύ, ο Ε. Βενιζέλος έσπευσε να δηλώσει πως η ΕΕ προστατεύει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών και όλα όσα ακούγονται αποτελούν ...ιδέα της ΝΔ και διασπορά κινδυνολογίας.

Με άλλα λόγια, και την ΕΕ θέλει να βγάλει λάδι, και αυταπάτες θέλει να σκορπίσει πως υπάρχει δυνατότητα -αρκεί να κυβερνά το ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα... - να υλοποιείται η πολιτική των Βρυξελλών, με αποτελέσματα όμως θετικά για τους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους.

Ο,τι ακριβώς, δηλαδή, έκανε και η Νέα Δημοκρατία την περίοδο που ήταν αυτή αντιπολίτευση, για όσους δε θυμούνται...

Η ουσία της υπόθεσης, βέβαια, δε βρίσκεται στα νομικά τερτίπια, που ξεδιπλώνει ο Ε. Βενιζέλος για να θολώσει τα νερά. Τόσο η ΕΕ όσο και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν τον ίδιο βασικό στόχο: Την εξυπηρέτηση και ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου. Κι αυτό δε γίνεται χωρίς να πληρώσουν τις συνέπειες οι εργαζόμενοι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ένας στους 5 Ελληνες πληρώνει το 1/3 του μισθού του σε τραπεζικά δάνεια (χωρίς οι υπόλοιποι να είναι σε καλύτερη κατάσταση), σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για δάνεια που οφείλονται στις ίδιες τράπεζες οι οποίες βρίσκουν ...υπέρογκο το ασφαλιστικό κόστος των υπαλλήλων τους. Τις ίδιες τράπεζες που έχουν κάθε χρόνο υπερκέρδη και κάθε χρόνο απολαμβάνουν νέες παροχές.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ετσι, για να ξέρουμε σε ποιους είμαστε χρεωμένοι και πώς χρησιμοποιούν προς όφελός τους όλες τις καταστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ