Τρίτη 2 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Επιβολή... τρομοϋστερίας

Από τις πρώτες χtεσινές διαδηλώσεις στα νέα τρομομέτρα της βρετανικής κυβέρνησης

Associated Press

Από τις πρώτες χtεσινές διαδηλώσεις στα νέα τρομομέτρα της βρετανικής κυβέρνησης
ΛΟΝΔΙΝΟ - ΡΩΜΗ.--

Οι συλλήψεις συνεχίζονται, η τρομοϋστερία επικρατεί... και από χτες είναι σε ισχύ ο νόμος «Πράξη περί Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος και της Αστυνομίας 2005» που προβλέπει την απαγόρευση διαδηλώσεων σε αρκετά σημεία στο Κεντρικό Λονδίνο, όπως πχ το Κοινοβούλιο, για λόγους «ασφαλείας» φυσικά...

Ηδη χτες οι διαδηλωτές που αντιδρούσαν στην επιβολή του νέου νόμου αντιλήφθησαν πώς εννοεί η βρετανική Αστυνομία την επιβολή της τάξης... Συλλήψεις και καταστολή. Επίσης, σε ισχύ έχει τεθεί από χτες, πάντα στο πλαίσιο του νέου νόμου, και η τακτική του ελέγχου κατοίκων του Λονδίνου με βάση τις... υποψίες που μπορεί να κινήσει η εμφάνισή τους, εντολή που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και επικρίσεις, κυρίως από τη μουσουλμανική κοινότητα. Ηδη οι έλεγχοι βάσει του «χρώματος» των ανθρώπων, είναι εντατικοί...

Εννοείται ότι οι επιχειρήσεις - σκούπα συνεχίζονται. Επισήμως, οι έρευνες για τις βομβιστικές απόπειρες της 21ης Ιούλη επικεντρώνονται σε 19 υπόπτους, οι οποίοι ήδη κρατούνται και ανακρίνονται από τις βρετανικές αστυνομικές αρχές. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες των αποτυχημένων βομβιστικών επιθέσεων, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη και ανακρίνεται στην Ιταλία. Οι θεωρούμενοι ως δράστες των επιθέσεων της 21ης Ιούλη είναι οι: Γιασίν Χασάν Ομάρ, Μουκτάρ Σαΐντ Ιμπραχίμ, Ραμζί Μοχάμεντ και ο πλέον «διάσημος» Οσμάν Χουσεΐν, γνωστός και ως Χαμντί Αϊζάκ, 27 ετών, ο οποίος συνελήφθη στη Ρώμη και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του με την τρομοκρατία. Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Οσμάν Χουσεΐν, αιθιοπικής καταγωγής Βρετανός, δήλωσαν ότι ο πελάτης τους θα επιδιώξει να αποφύγει την έκδοσή του στη Βρετανία.

Στο μεταξύ, η Ζάμπια αποφάσισε να παραδώσει στη Βρετανία τον Χαρούν Αουσάτ, ο οποίος θεωρείται «ύποπτος» για τις επιθέσεις της 7ης Ιούλη στο Λονδίνο, χωρίς να δώσει συνέχεια στο αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοσή του. Σύμφωνα με αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ, ο Χαρούν Αουσάτ, θεωρείται ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 7ης Ιούλη. Επίσης θεωρείται ύποπτος ότι δημιούργησε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Ορεγκον των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Times» την Κυριακή, επικαλούμενη κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας, έγραψε ότι οι αξιωματούχοι «φοβούνται» ότι δρα και «τρίτος θύλακας τρομοκρατών» στη Βρετανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ