Τετάρτη 3 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εφιάλτης η ανεργία

Περιοδεία του ΠΑΜΕ χτες στο εργοστάσιο «Γιαννακίδη» στη Θεσσαλονίκη

Με τον εφιάλτη της ανεργίας ζουν οι 160 εργαζόμενοι που απέμειναν στο εργοστάσιο ιματισμού «Γιαννακίδη» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Μέσα στον τελευταίο χρόνο, ο εργοδότης πιέζει τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν, με αποτέλεσμα ήδη να έχουν φύγει 90 άτομα από τα 250 που απασχολούσε πέρσι την ίδια περίοδο.

Κοντά στους εργαζόμενους βρέθηκαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ από το χώρο του ιματισμού που περιόδευσαν στο εργοστάσιο με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΕΚΘ Σ. Ζαριανόπουλο. Οπως προέκυψε από τη συζήτηση, αυτή την περίοδο η επιχείρηση οφείλει στους εργαζόμενους μέρος του επιδόματος αδείας. Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, των εργαζομένων είναι ο φόβος της ανεργίας, αφού η εργοδοσία διαρκώς επικαλείται ως πρόσχημα το αυξημένο «εργατικό κόστος» σε αντίθεση με το χαμηλό κόστος στις άλλες βαλκανικές χώρες. Εκβιάζει για υποχωρήσεις από κεκτημένα δικαιώματα, ενώ παράλληλα σχεδιάζει το οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τα νέα κυβερνητικά μέτρα - δώρο στην εργοδοσία, με τα οποία εντείνεται η αντεργατική επίθεση στο δικαίωμα στη σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα και κάλεσαν σε συσπείρωση και πάλη με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Σε αγώνα που θα διεκδικεί λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα και θα βάζει στόχο την οριστική ανατροπή αυτής της πολιτικής που συσσωρεύει κέρδη και πλούτη για την εργοδοσία, και φτώχεια και ανεργία για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ