Κυριακή 7 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Ετοιμασίες του ΚΚ Βιετνάμ για το συνέδριο

Με επιτυχία έληξαν μέσα στον Ιούλη οι 10ήμερες εργασίες της 12ης Ολομέλειας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Βιετνάμ στο Ανόι. Η Ολομέλεια συζήτησε και ενέκρινε τα ντοκουμέντα του 10ου Συνεδρίου του κόμματος, που αναμένεται να διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο, και κατέληξε στο σχέδιο της Πολιτικής Εκθεσης, στο σχέδιο των Καθηκόντων της Κοινωνικοοικονομικής Ανάπτυξης για την περίοδο 2006-2010, στο σχέδιο της Εκθεσης για την Κομματική Οικοδόμηση και στην Εκθεση με συμπληρώσεις και τροποποιήσεις του Καταστατικού του κόμματος.

Κεντρικά θέματα του 10ου Συνεδρίου θα είναι η βελτίωση της καθοδηγητικής ικανότητας και δουλιάς και η ενίσχυση του κόμματος, ενώ σημαντική επίσης θέση κατέχει η οικονομική ανάπτυξη, ώστε να βγει η χώρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την υπανάπτυξη. Επισημάνθηκε ότι τα επιτεύγματα των τελευταίων 20 χρόνων ήταν μεγάλης σημασίας και ιστορικής σπουδαιότητας. Παράλληλα, πάρθηκαν μέτρα για να αντιμετωπιστούν διάφορες ελλείψεις, ελαττώματα και αδυναμίες.

Στις εργασίες της Ολομέλειας συζητήθηκαν διάφορα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν, για να ενισχυθεί γρήγορα η ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια. Στα επόμενα πέντε χρόνια, η εθνική οικονομία θα πρέπει να έχει ετήσια ανάπτυξη 7,5-8% ή ακόμα περισσότερο.

Σημαντική θέση στη συζήτηση είχε και η οικοδόμηση του κόμματος. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα καθήκοντα ανασυγκρότησης και ενδυνάμωσης του κόμματος, ώστε αυτό να έχει διαφάνεια, να είναι ισχυρό και να βελτιώνει την ικανότητα της ηγεσίας.

Δύο είναι οι βασικές προτεραιότητες που θέτει το κόμμα: Οικονομική ανάπτυξη και δυνάμωμα του κόμματος, κάτι που πρέπει να σχετίζεται με την πολιτιστική ανάπτυξη. Υπάρχουν επίσης και οι στόχοι του 10ου Συνεδρίου και οι κατευθυντήριες γραμμές του κόμματος, της κυβέρνησης και του λαού για τα επόμενα πέντε χρόνια, επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Νονγκ Ντουκ Μανχ, στο κλείσιμο των εργασιών.

«Θα πρέπει να μελετήσουμε τα καθήκοντα της ανασυγκρότησης του κόμματος, να κάνουμε το κόμμα διάφανο και δυναμικό και να βελτιώσουμε την καθοδηγητική του δουλιά, να δυναμώσει έτσι ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του νέου σταδίου ανάπτυξης - που είναι ζωτικής σημασίας τόσο για το κόμμα όσο και για την κυβέρνηση».

Ο ίδιος τόνισε: «Τα αποτελέσματα της 12ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ σημειώνουν ένα σημαντικό βήμα προς το 10ο Συνέδριο του κόμματος προετοιμάζοντας τόσο τα ντοκουμέντα όσο και το ανθρώπινο δυναμικό».

«Το 10ο Συνέδριο θα εκλέξει Κεντρική Επιτροπή με συντρόφους που να έχουν μια σταθερή πολιτική ιδεολογία, που είναι πιστοί στο μαρξισμό - λενινισμό και στις ιδέες του Χο Τσι Μινχ και που δημιουργικά να τα εφαρμόζουν στην πράξη, ενώ με επιμονή να ακολουθούν τους στόχους και την ιδεολογία της εθνικής ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού. Οσοι κατέχουν τα προσόντα να είναι στην Κεντρική Επιτροπή θα πρέπει να έχουν θετικά χαρακτηριστικά και ηθική, θα πρέπει να αποδειχθούν έντιμοι, να μην υπάρχουν στοιχεία που να τους δείχνουν απόμακρους, να μην σπαταλούν τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού και να μην είναι διεφθαρμένοι», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ.

Μαζί με την ιδιαίτερη δουλιά που πρέπει να γίνει στο ιδεολογικό επίπεδο, η Ολομέλεια πρότεινε μέτρα ώστε να καταπολεμηθούν «ειρηνικές» συνωμοσίες και σχέδια με στόχο να υποκινηθούν αναταραχές και ανατροπές, καθώς και διαστρεβλώσεις από εχθρικές δυνάμεις. Η Ολομέλεια καταδίκασε ενέργειες που οδηγούν σε διχασμό του λαού: Διχόνοια, οπορτουνισμός, ατομικισμός και αποτυχία να κρατηθούν μυστικά του κράτους. Οπως επισήμανε ο Νονγκ Ντουκ Μανχ, «τα μέλη της ΚΕ θα πρέπει να έχουν καλή μόρφωση, καθοδηγητικές ικανότητες και να είναι δημιουργικοί, ώστε να ικανοποιηθούν οι υψηλές απαιτήσεις της εθνικής βιομηχανοποίησης και της διαδικασίας εκμοντερνισμού. Τα μέλη της ΚΕ θα πρέπει να μπορούν να κινητοποιούν το λαό, να έχουν στενούς δεσμούς με τους καθημερινούς ανθρώπους και να χτίζουν την εμπιστοσύνη με το λαό».

Τα μέλη της ΚΕ κάλεσαν όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και την ενότητά τους, ώστε να επιτευχθούν τα κοινωνικο-οικονομικά καθήκοντα για το 2005 και να οργανώσουν με επιτυχία την προσυνεδριακή διαδικασία σε όλα τα επίπεδα για την επιτυχία του 10ου Εθνικού Συνεδρίου.


Κ. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ