Σάββατο 6 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνικό φθινόπωρο στη Βιέννη

Σειρά εκδηλώσεων και συναυλιών, πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Αυστρίας τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, τις οποίες διοργανώνει η Ελληνική Πρεσβεία στη Βιέννη, με κύριο χορηγό τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, την Αυστριακή Κρατική Ραδιοφωνία (ORF), το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, ελληνικούς συλλόγους κ.ά. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να παρουσιαστούν χαρακτηριστικές όσο και διαφορετικές πλευρές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού του τελευταίου αιώνα.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη κάτω από τον γενικό τίτλο «Ελληνικό Φθινόπωρο στη Βιέννη» περιλαμβάνουν εκθέσεις, μουσικές και χορευτικές βραδιές, προβολές ταινιών, απαγγελίες ποιημάτων, γιορτή δρόμου, καθώς και μια σειρά συναυλιών για το ελληνικό τραγούδι, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο στην περίφημη αίθουσα συναυλιών Konzerthaus της Βιέννης.

Ο κύκλος συναυλιών με γενικό τίτλο «Τα παιδιά του Ολύμπου» ξεκινά στις 4 Οκτώβρη με την Μαρία Φαραντούρη, η οποία θα παρουσιάσει έργα Μίκη Θεοδωράκη. Τη σκυτάλη παίρνει στις 13 Οκτώβρη η Ελλη Πασπαλά με έργα του Μάνου Χατζιδάκι. Ο Γιώργος Νταλάρας στις 22 Οκτώβρη παρουσιάζει το «Ρεμπέτικο» του Σταύρου Ξαρχάκου και του Κώστα Φέρρη, ενώ η αυλαία πέφτει με τον Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος στις 27 Οκτώβρη θα παρουσιάσει μια ανθολογία δικών του τραγουδιών.

Η έναρξη του συνόλου των εκδηλώσεων γίνεται στις 16 Σεπτέμβρη. Τα εγκαίνια των εκδηλώσεων γίνονται σε ποιητικούς τόνους με έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Σεφέρη. Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει ως τις 9 Οκτώβρη, διοργανώνεται μουσική βραδιά με έργα του Μίκη Θεοδωράκη πάνω σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη. Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων και άλλων κειμένων του Γιώργου Σεφέρη, ώστε οι επισκέπτες να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα του έργου του νομπελίστα ποιητή.

Στην εξαιρετική αίθουσα της Αυστριακής Ραδιοφωνίας (Radiokulturhaus), θα γίνει στις 17 Σεπτέμβρη συναυλία με τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, με την Λουκία Αγαπίου, καθώς και στις 21 Σεπτεμβρίου συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια των Αττίκ, Γιαννίδη και Χαιρόπουλου με την μουσική διεύθυνση του Α. Στρίκου, Ελληνα μουσικού που ζει στη Βιέννη, τη συμμετοχή της Μ. Δρούλου, Ελληνίδας υψιφώνου που ζει και αυτή στη Βιέννη και του βαρύτονου Γ. Ιδομενέως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ