Τετάρτη 10 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΩΝ

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ: «Με αιφνιδιαστική κίνηση δρομολογήθηκε χθες η αλλαγή ιδιοκτησίας στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ). Το 25,1% της επιχείρησης μεταβιβάστηκε από την οικογένεια Λαμπράκη στον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Σταύρο Π. Ψυχάρη έναντι 50 εκατ. ευρώ, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ιδιώτη τους τελευταίους μήνες στη Σοφοκλέους» (Από το ρεπορτάζ στην «Καθημερινή»).

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ: «Κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούσαν να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες, αντιμετωπίζοντας μάλλον αμήχανα την κατάσταση. Η απορία και το ενδιαφέρον τους επικεντρώνονταν στο τίμημα της μεταβίβασης των μετοχών στον κ. Ψυχάρη, που φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια ο ΔΟΛ βρισκόταν σε συζητήσεις με τον γερμανικό εκδοτικό οίκο Zeitungserlag Gmbh & Co Zeit Aschrifenu Betelingungs-KG, για σύναψη μετοχικής συνεργασίας, αλλά οι σχετικές διαπραγματεύσεις δεν ευοδώθηκαν» (Από το ρεπορτάζ στην «Ελευθεροτυπία»).

ΓΝΩΡΙΖΑΝ: «Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες οι εξελίξεις αυτές επισημοποιούν την απόσυρση του Χρήστου Λαμπράκη από το εκδοτικό προσκήνιο, κάτι που φημολογούνταν εδώ και αρκετό καιρό και συνδέεται με τις συνολικότερες αλλαγές που κυοφορούνται στο χώρο των media...

... Η απόφαση για την ανακατανομή του μετοχικού κεφαλαίου οριστικοποιήθηκε στα μέσα της περασμένης βδομάδας και γι' αυτήν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είχαν ενημερωθεί ανώτατα κυβερνητικά στελέχη...» (Από το ρεπορτάζ στην «Απογευματινή»).

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: «Από την άλλη πλευρά, κύκλοι που γνωρίζουν πολύ καλά τους συσχετισμούς στο χώρο της Ενημέρωσης, σημειώνουν πως ο κ. Στ. Ψυχάρης αποτέλεσε τον άνθρωπο που προσπάθησε να εξομαλύνει τις σχέσεις του κ. Χρ. Λαμπράκη με τον επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη, όταν υπήρξε διάσταση απόψεων και διαφάνηκαν αγεφύρωτες αντιθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές στη μετοχική σύνθεση του ΔΟΛ έρχονται να προστεθούν στις κινήσεις, με βάση τις οποίες οι αναλυτές εκτιμούν πως το φθινόπωρο θα είναι ιδιαίτερα "θερμό" ως προς τις ανακοινώσεις συμφωνιών για τις συνεργασίες και εξαγορές στην ελληνική αγορά, δημιουργώντας νέα δεδομένα και αλλάζοντας τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας» (Από το ρεπορτάζ στη «Χώρα»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ