Τετάρτη 10 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συλλαλητήριο αντίστασης στις 10 του Σεπτέμβρη

Συνέντευξη Τύπου για τις πολύμορφες εκδηλώσεις, με αφορμή τη ΔΕΘ έδωσαν χτες στη Θεσσαλονίκη στελέχη της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και εκπρόσωποι των ΕΒΕ

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη
Με το πανεργατικό παλλαϊκό συλλαλητήριο, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης στη Θεσσαλονίκη, οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν την πολύμορφη δράση που αναπτύσσουν ακατάπαυστα σ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενάντια στην πολιτική έντασης της εκμετάλλευσης του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Το συλλαλητήριο αντίστασης και διεκδίκησης που διοργανώνουν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μαζί με την Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΣΕΑ ΕΒΕ), θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από την κεντρική πύλη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Θα αποτελέσει σταθμό στους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, που υλοποιούν η ΝΔ σήμερα και προηγούμενα το ΠΑΣΟΚ, έχοντας τις πλάτες των συμβιβασμένων πλειοψηφιών του συνδικαλιστικού κινήματος (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ). Ενα ακόμη βήμα προβολής των αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Το πλαίσιο διεκδικήσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το επόμενο χρονικό διάστημα, θα ανακοινωθεί την προηγούμενη μέρα, Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα δώσει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου, το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί Συνδικαλιστική Διάσκεψη με συνδικάτα από τις Βαλκανικές χώρες, για να αναδειχτεί πως η πολιτική του κλεισίματος των επιχειρήσεων και της ανεργίας στη χώρα μας και η μεσαιωνικού τύπου εκμετάλλευση των εργαζομένων στις Βαλκανικές χώρες είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: της Ευρω - Ενωσιακής πολιτικής για μείωση του κόστους εργασίας σε όφελος του κεφαλαίου.

Δε θα περάσει η «διευθέτηση»!

«Η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της», είπε ο Σπύρος Ράλλης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και γγ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) και ξεκαθάρισε πως το ταξικό κίνημα θα κλιμακώσει τον αγώνα για να μην περάσουν τα απάνθρωπα αντεργατικά μέτρα, να μην περάσει η κατάργηση του 8ωρου. «Κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας για εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας για μας θα σημάνει κήρυξη πολέμου», είπε.

Το ΠΑΜΕ και τις επόμενες μέρες θα συνεχίσει την εκστρατεία ενημέρωσης και συσπείρωσης των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλιάς με κεντρικό σύνθημα την κατάργηση του νόμου της διευθέτησης στην πράξη. Οπως είπε ο Σ. Ζαριανόπουλος, στέλεχος της Τοπικής Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, «το ΠΑΜΕ είναι έτοιμο να απαντήσει δυναμικά όπου γίνει προσπάθεια να εφαρμοστεί ο νόμος κατάργησης του 8ωρου, ενώ παράλληλα συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στο νόμο διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς».

Απέναντι στην ανελέητη επίθεση που δέχεται ο εργαζόμενος λαός σε κάθε πτυχή της ζωής του, πρέπει να αντιπαρατεθεί, μέσα από ένα μαζικό, ρωμαλέο, ταξικό κίνημα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που θα κατακτά επιμέρους στόχους, παράλληλα όμως θα παλεύει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Σ' αυτή την κατεύθυνση δίνουν καθημερινά τη μάχη οι ταξικές δυνάμεις και θα συνεχίσουν να τη δίνουν και το επόμενο διάστημα, στους χώρους δουλιάς, στα χωράφια, στα καταστήματα, σε κάθε χώρο δουλιάς, στις πόλεις και τα χωριά.

Αλλωστε, όπως είπαν ο Γ. Ρίσκος εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ, ο Γ. Χατζηγεωργίου εκπρόσωπος της ΣΕΑ ΕΒΕ και η Σ. Φραγκή εκπρόσωπος των Συνταξιούχων, κοινός είναι ο αντίπαλος, που ξεκληρίζει την αγροτιά και οδηγεί χιλιάδες αγρότες να εγκαταλείπουν το επάγγελμα, που απειλεί με αφανισμό του μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, που καταδικάζει στην εξαθλίωση τους συνταξιούχους και στη φτώχεια και την ανεργία την εργατική τάξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ