Τετάρτη 10 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Προς θερμό εκπαιδευτικό φθινόπωρο

Στάση σιωπής εξακολουθεί να κρατά η ρωσική Προεδρία γύρω από την είδηση περί επιστολής με τις υπογραφές 3 εκατομμυρίων εκπαιδευτικών της χώρας (!) προς τον Πρόεδρο Βλ. Πούτιν, με την οποία ζητάνε από 1η Σεπτέμβρη αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών.

Πρόκειται για την υλοποίηση σχετικής απόφασης του 5ου Συνεδρίου του Συνδικάτου των εργαζομένων στον τομέα της Εκπαίδευσης στη Ρωσική Ομοσπονδία, που πραγματοποιήθηκε το φετινό Απρίλη.

Ταυτόχρονα, με τη συγκεκριμένη επιστολή τους, οι Ρώσοι εκπαιδευτικοί προειδοποιούν τη ρωσική κυβέρνηση πως σε περίπτωση άρνησής της να υλοποιήσει το αίτημά τους, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις που θα αγκαλιάσουν όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, την ετοιμότητά τους για να συμμετέχουν σε μεγάλες κινητοποιήσεις υπέρ της δημόσιας Εκπαίδευσης κι ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση κι εμπορευματοποίηση της Παιδείας, που ετοιμάζονται για τις 12 Οκτώβρη, έχουν εκδηλώσει οργανώσεις φοιτητών κι εργαζομένων στον τομέα του πολιτισμού.

Να σημειωθεί πως στη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία οι μισθοί των εκπαιδευτικών φτάνουν κατά μέσο όρο μόνο στο 49% των μέσων μισθών που καταβάλλονται στη χώρα.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ