Πέμπτη 11 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Η ώρα της Χαντζή

Την πρόκρισή της στον τελικό των 400 μ. με εμπόδια θα διεκδικήσει σήμερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Ελσίνκι η Χριστίνα Χαντζή, που μετέχει στα απογευματινά ημιτελικά του αγωνίσματος. Η νεαρή αθλήτρια χτες ήταν η ευχάριστη έκπληξη των ελληνικών συμμετοχών που για άλλη μια φορά χαρακτηρίστηκαν από αποκλεισμούς. Η Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε 3η στην πρώτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος κάνοντας ατομικό ρεκόρ με επίδοση 56.15 που αποτελεί την 2η καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα. Παράλληλα, είναι και η 7η καλύτερη από αυτές που σημειώθηκαν στα προκριματικά των 400 μ. μετ' εμποδίων. Μετά τον αγώνα η σπρίντερ δήλωσε: «Στην πρώτη μου μεγάλη διοργάνωση προκρίθηκα στα ημιτελικά, έκανα και ατομικό ρεκόρ. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πιο δυνατές τις άλλες κοπέλες, ενώ κι εγώ αν δεν έκανα δύο λαθάκια θα πήγαινα ακόμη καλύτερα».

Αποκλεισμών συνέχεια

Η άσχημη μέρα για την ελληνική αποστολή ξεκίνησε το πρωί με τον αποκλεισμό του Αλέξανδρου Θεοφάνοφ, στα 110 μ. με εμπόδια, ο οποίος τερμάτισε 6ος στην πρώτη προκριματική σειρά με χρόνο 14.73. «Διπλό» αντίο στους αγώνες είχαμε και στο τριπλούν αφού ο Κώστας Ζαλαγγίτης και ο Χρήστος Μελέτογλου έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και αυτό τους στέρησε τη συμμετοχή τους στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Κώστας Ζαλαγγίτης έλαβε μέρος στο α΄ προκριματικό γκρουπ, ωστόσο σημείωσε επίδοση 15 μέτρα και 72 εκατοστά με τη δεύτερη προσπάθεια (είχε και δύο άκυρα άλματα) και περιορίστηκε στη 14η θέση του γκρουπ. Ο Χρήστος Μελέτογλου μετείχε στο β΄ προκριματικό γκρουπ και, με καλύτερο άλμα στα 16,35 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια (έκανε ακόμη 16,12 μ. με την πρώτη και 16,17 μ. με την τρίτη), κατέλαβε τη 10η θέση στο γκρουπ του. Στα προκριματικά της σφαιροβολίας δεν τα κατάφερε και η Στυλιανή Παπαδοπούλου με καλύτερη βολή στα 64,99 που ήταν 10η στο β΄ γκρουπ.

  • Πέντε τελικούς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν το επί κοντώ ανδρών, το τριπλούν ανδρών, η δισκοβολία γυναικών που δεν πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (9/8) λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, τα 100 μ. εμπόδια γυναικών και τα 200 μ. ανδρών. (ΕΤ1, 18.40-22.00).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ