Πέμπτη 11 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Φονική η πολιτική τους

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας, με αφορμή το θάνατο του επιπυραγού Φ. Αναγνώπουλου στον Πύργο Ηλείας

Τις μεσαιωνικές συνθήκες δουλιάς που επικρατούν και στο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς για τον προχτεσινό θάνατο ενός ακόμα πυροσβέστη, την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Από τον Υμηττό και τη Χίο, έως τη Μακρακώμη, τον Ταΰγετο και τη Θεσσαλονίκη, ο φόρος αίματος για τον κλάδο των πυροσβεστών είναι μακρύς και βαρύς! Δεκαεφτά (17) νεκροί πυροσβέστες την ώρα της δουλιάς τους, σε διάστημα οχτώ χρόνων. Τελευταίος νεκρός ο επιπυραγός Φ. Αναγνώπουλος στον Πύργο Ηλείας.

Με συνθήκες δουλιάς μεσαιωνικές, με νοοτροπίες των διοικούντων αυταρχικές και εργασιακές σχέσεις απαράδεκτες, τα θλιβερά αυτά φαινόμενα δυστυχώς θα συνεχίζονται.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες. Οι πολιτικές αυτών των δυνάμεων είναι οι ηθικοί αυτουργοί για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, αφού από τη μια με τις δασοκτόνες στρατηγικές τους ενθαρρύνουν τους εμπρησμούς κι απ' την άλλη αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην Πυροσβεστική.

Οι κυβερνήσεις φταίνε για το εξαντλητικό, το απάνθρωπο ωράριο εργασίας, που αποτελεί κύρια αιτία των ατυχημάτων. Οι κυβερνήσεις φταίνε που δε μειώνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Οι πολιτικές τους ευθύνονται που αρνιόνται ακόμα το χαρακτηρισμό του επαγγέλματος σαν «βαρύ και ανθυγιεινού» και την καταβολή πλήρους επιδόματος. Οι κυβερνήσεις φταίνε που μέσα από τις εκάστοτε... ΕΔΕ κουκουλώνουν τις ευθύνες.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή, οι ταξικές δυνάμεις δε θα σταυρώσουν τα χέρια. Θα στηρίξουν τον αγώνα των Πυροσβεστών για τα δίκαια αιτήματά τους. Θα σταθούν αλληλέγγυοι στις προσπάθειές τους και θα πάρουν πρωτοβουλίες για την προβολή και την επίλυση των διεκδικήσεών τους. Στο ΠΑΜΕ να είναι βέβαιοι οι απλοί πυροσβέστες ότι θα βρουν έναν ειλικρινή και συνεπή υπερασπιστή!

Το δίκιο θα έρθει μέσα από τους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ