Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΦΕΣΙΑ» ΑΓΟΡΑΣ
Ραγδαία επιδείνωση 55%!

Με ραγδαίους ρυθμούς επιδεινώνεται η κατάσταση που υπάρχει στην αγορά, σε σχέση με τις ακάλυπτες επιταγές και τα απλήρωτα γραμμάτια. Τα αδιέξοδα που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, τα χαμηλά εισοδήματα των εργαζομένων και η δυσπραγία στις συναλλαγές των μικρών επιχειρήσεων, ήταν οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν, τον Ιούλη, σε μια ιδιαίτερα σημαντική αύξηση στα «φέσια» της αγοράς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, κατά το εφτάμηνο Γενάρης - Ιούλης, η αξία των ακάλυπτων επιταγών που σφραγίστηκαν στις διάφορες τράπεζες και των συναλλαγματικών που διαμαρτυρήθηκαν έφτασαν στο αστρονομικό ύψος των 942 εκατομμυρίων ευρώ! Τα ποσό είναι κατά 55% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του περσινού εφταμήνου. Για να υπάρχει ακόμα ένα μέτρο σύγκρισης, σημειώνεται ότι το σχετικό ποσό ολόκληρο το 2004 είχε διαμορφωθεί στα 1.200 εκατ. ευρώ.

Από αρμόδιους παράγοντες της αγοράς εκτιμάται ότι η πραγματική εικόνα που υπάρχει με τις ακάλυπτες επιταγές και με τα απλήρωτα γραμμάτια είναι πολύ χειρότερη, αφού πλήθος γραμματίων και επιταγών αλλάζουν συνεχώς χέρια, χωρίς να διαμαρτύρονται ή να σφραγίζονται, αλλά δημιουργώντας σε κάθε περίπτωση ακόμα μια ...«μαύρη τρύπα» απλήρωτων υποχρεώσεων. Ενα «σπυρί» που όταν τελικά σπάσει, θα συμπαρασύρει σε οικονομικό αδιέξοδο και πτώχευση εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, αλλά σε κάθε περίπτωση απειλούνται με το οριστικό κλείσιμο και το κατέβασμα των ρολών τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ