Κυριακή 4 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κάλεσμα αντίστασης και διεκδικήσεων

Τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων καλούν τους συναδέλφους τους εμπόρους όλοι μαζί να ξεσηκωθούν και να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης και ενίσχυσης του δημόσιου, του κοινωνικού και υποχρεωτικού χαρακτήρα της ασφάλισης - υγείας στα δικά τους χέρια. Να μην επιτρέψουν να επιβάλουν αυτές τις αντικοινωνικές επιλογές, γιατί οι συνέπειες θα είναι τραγικές για τους γονείς τους, για τους ίδιους και για τα παιδιά τους. Να καταδικάσουν το λεγόμενο κοινωνικό διάλογο επειδή:

  • η ασφάλιση - υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα
  • είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου και υποχρέωση του κράτους
  • αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού
  • η δήθεν χρεοκοπία των ταμείων είναι χρεοκοπία της πολιτικής τους
  • αυτοί που τα υπερχρέωσαν έρχονται δήθεν να τα σώσουν
  • η πλειοψηφία των ηγεσιών ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους και δίνουν «μάχες» για την τιμή των όπλων.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας καλεί σε συστράτευση όλους όσοι ανησυχούν γι' αυτές τις αρνητικές εξελίξεις πέρα από ιδεολογικές, πολιτικές και παραταξιακές επιλογές, να δείξουν πρακτικά ότι με τους αγώνες μπορούν να ανατραπούν αυτές οι εξελίξεις, να δημιουργήσουν μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους ένα σύγχρονο και πανίσχυρο κοινωνικό μέτωπο, έτσι ώστε οι αγώνες να αποκτήσουν μαχητικότητα, συνέχεια και αποτελεσματικότητα. Μόνο ένα τέτοιο κοινωνικό μέτωπο, τονίζει, που θα είναι σε αντίθεση με τα μονοπώλια και τη συμμόρφωση με τις επιλογές της ΕΕ, μπορεί να βάλει φρένο στα χειρότερα που έρχονται και στην πορεία να εξασφαλιστούν θετικές προοπτικές.

Καλεί όλα τα ΔΣ των Εμπορικών Συλλόγων της περιοχής από κοινού να πρωτοστατήσουν και να ενημερώσουν πλατιά τους συναδέλφους τους με τις θέσεις τους μέσα από περιοδείες, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις. Να αναπτύξουν πολύμορφες δραστηριότητες και να δημιουργήσουν τοπικές επιτροπές αγώνα υπεράσπισης και ενίσχυσης της κοινωνικής ασφάλισης από κοινού με όλους εκείνους που θίγονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ