Τρίτη 30 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε τρεις πόλεις χτυπά η καρδιά του Φεστιβάλ

Ξεκινούν στους νομούς της Θεσσαλίας οι κεντρικές εκδηλώσεις του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Η αρχή γίνεται από τα Τρίκαλα, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτέμβρη, στο πάρκο «Ματσόπουλου», τις ίδιες μέρες θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην Καρδίτσα, στο «Αθλητικό Πάρκο» και ακολουθεί, την Κυριακή και τη Δευτέρα, 4 και 5 Σεπτέμβρη, ο Βόλος στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου». Την επόμενη βδομάδα, στις 9 και 10 Σεπτέμβρη, το Φεστιβάλ θα «κλείσει τον κύκλο του» στη Θεσσαλία με τις εκδηλώσεις στη Λάρισα, στο «κηποθέατρο Αλκαζάρ».

Στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα το πρόγραμμα θα ξεκινάει και τις δυο μέρες στις 8.30 μ.μ. Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου 3/9 περιλαμβάνουν ομιλία από τον Θανάση Αργυρίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, αφιέρωμα «Ο αντικομμουνισμός στο σινεμά» και συναυλίες ελληνικής και ξένης μουσικής από τα συγκροτήματα ACRIMONY, ΤΝΤ, «Μουσικά οράματα», «Διά πυρός» και «Ο,τι χειρότερο».

Την Κυριακή 4/9 οι εκδηλώσεις ξεκινούν με ένα αφιέρωμα στον Χαρίλαο Φλωράκη, συνεχίζονται με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τους «Απτάλιδες», ακολουθεί ομιλία από μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κλείνει με λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Στο χώρο θα λειτουργήσουν περίπτερα, ταβέρνα, βιβλιοπωλείο, παιδότοπος, θα παραδοθούν βασικά μαθήματα ορειβασίας και αναρρίχησης και θα γίνει επίδειξη από τον τοπικό ορειβατικό σύλλογο.

Στην Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα οι εκδηλώσεις του Σαββάτου 3/9 ξεκινούν στις 8.30 μ.μ. και περιλαμβάνουν ελληνική ροκ μουσική από το συγκρότημα «Ελεύθερη πτώση», αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο (Μουσική - Ποίηση), ομιλία από τον Γιώργο Φραγκογιάννη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και αφιέρωμα στο λαϊκό εργατικό τραγούδι. Την Κυριακή 4/9 οι εκδηλώσεις ξεκινούν με πολιτικό τραγούδι από μουσικό σχήμα της ΚΝΕ και ακολουθούν θεατρικό δρώμενο από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Καρδίτσας, ομιλία μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη από το συγκρότημα «Τα μπαγλαμαδάκια» και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Ταξιδιώτες».

Στο χώρο θα λειτουργήσουν επίσης περίπτερα, ταβέρνα και βιβλιοπωλείο.

Στο Βόλο

Στο Βόλο, το Φεστιβάλ θα έχει παράλληλο πρόγραμμα σε δυο σκηνές και οι πύλες του θα ανοίγουν από τις 7.30 μ.μ.

Την Κυριακή 4/9 στην «ΤΑΒΕΡΝΑ» οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικό αφιέρωμα για τα 25 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ξυλούρη με χορευτικό από το Σύλλογο Κρητών το «ΑΡΚΑΔΙ» και μετά λαϊκό γλέντι. Στο «ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» θα γίνει ομιλία από μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσουν αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη από τους Ν. Παρθένη και Ζ. Κουκουσέλη και ερασιτεχνικό συγκρότημα «GOGITO ERGO SUM». Επίσης, το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει προβολές με αφιέρωμα στον Χ. Φλωράκη και με τις ταινίες «SACO ANT VANCETTI», «Ψωμί και τριαντάφυλλα».

Τη Δευτέρα 5/9 στην «ΤΑΒΕΡΝΑ» θα εμφανιστούν τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα «ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ», «RIG IN A POKE» κ.ά. και θα γίνει συζήτηση για τις εξελίξεις στα εργασιακά. Στο «ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» ξεκινά το ερασιτεχνικό συγκρότημα «HOLLE ROTA ROCKETS», ακολουθεί ομιλία από τον Γ. Κορίτσα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και συναυλία των Λάκη Παπαδόπουλου και Γιοκαρίνη. Θα υπάρξουν ακόμα τουρνουά σκάκι, εκθέσεις βιβλίου, ζωγραφικής - σκίτσου και περίπτερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ