Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στη δράση κρίνεται η ισχυροποίησή του

Οι καθημερινές παρεμβάσεις στους χώρους δουλιάς επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι ταξικές δυνάμεις στις επικείμενες εκλογές

Τα δεδουλευμένα ενάμιση μήνα πήραν οι εργαζόμενοι της «Ιονικής Κατασκευαστικής», μετά από επίσχεση εργασίας. Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του ταξικού αγώνα, τόνισαν μέλη του συνδικάτου που βρέθηκαν στο πλευρό τους
Τα δεδουλευμένα ενάμιση μήνα πήραν οι εργαζόμενοι της «Ιονικής Κατασκευαστικής», μετά από επίσχεση εργασίας. Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του ταξικού αγώνα, τόνισαν μέλη του συνδικάτου που βρέθηκαν στο πλευρό τους
Στις μικρές και μεγάλες μάχες των οικοδόμων κρίνεται καθημερινά η αναγκαιότητα να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ταξικό Συνδικάτο τους. Να δώσουν ώθηση στις δυνάμεις που παλεύουν για τα καθημερινά προβλήματα του κλάδου, δένοντας αυτόν τον αγώνα με αιτήματα και στόχους πάλης που φτάνουν μέχρι την ανατροπή της πολιτικής που σαρώνει δικαιώματα, τροφοδοτεί τα εργοδοτικά κέρδη και μετατρέπει τα εργοτάξια και τα γιαπιά σε κάτεργα για τους χιλιάδες εργαζόμενους. Η μάχη των ταξικών δυνάμεων για την επικείμενη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση (11 Σεπτέμβρη, 9 π.μ., θέατρο «Περοκέ») και τις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας δίνεται με όρους καθημερινού αγώνα. Στη δράση επιβεβαιώνεται η ανάγκη να βγουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ακόμα πιο δυνατές από την εκλογική διαδικασία, να μαζικοποιηθεί το Συνδικάτο, με τις εγγραφές και την ενεργό συμμετοχή νέων, Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει και από τη χτεσινή παρέμβαση του Συνδικάτου στο εργοτάξιο του «LIDLE» στη νέα Ιωνία. Δεκάδες εργαζόμενοι της Ιονικής Κατασκευαστικής, στην πλειοψηφία τους μετανάστες, παρέμεναν απλήρωτοι επί ενάμιση μήνα. Μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου βρέθηκαν τα χαράματα στο εργοτάξιο, πρωτοστατώντας στην οργάνωση της επίσχεσης εργασίας. Κανείς δεν έπιασε δουλιά, μέχρι που ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας έσπευσε θορυβημένος να φέρει μέχρι τελευταίας δραχμής τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Μέχρι τότε, οι ανέξοδες υποσχέσεις, οι προσπάθειες διάσπασης και ο τσαμπουκάς της εργοδοσίας, έπεσαν στο κενό. «Δεν έχω λεφτά να πάρω γάλα στο παιδί μου. Δεν πρόκειται να πιάσουμε σκεπάρνι αν δεν πληρωθούμε», έλεγε χαρακτηριστικά ένας από τους εργαζόμενους στον εκπρόσωπο της εργοδοσίας, που κουβαλήθηκε άρον άρον από άλλο εργοτάξιο της κατασκευαστικής στο Σχιστό.

Τα δεδουλευμένα δεν ήταν το μόνο πρόβλημα. Η εργοδοσία παραβιάζει το κατεκτημένο 7ωρο και παρακρατά ένσημα. Εργαζόμενος με 45 μεροκάματα «γράφει» μόλις 10 ένσημα! Οσο για τα μέτρα ασφάλειας, με γυμνό μάτι ανακαλύπτει κανείς τις αμέτρητες παγίδες θανάτου που κρύβει το εργοτάξιο. «Για όλα αυτά, η παρουσία σας στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση είναι επιβεβλημένη» σημείωσε ο Γ. Θεοδώρου, γραμματέας του Συνδικάτου, μιλώντας στους εργαζόμενους. «Για το δικαίωμα στη δουλιά και στο μεροκάματο. Επειδή οι γυναίκες και τα παιδιά σας, σας περιμένουν ζωντανούς το απόγευμα στο σπίτι. Δώστε δύναμη στο Συνδικάτο και στην ταξική του διοίκηση για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η αποτελεσματικότητα των δικών σας αγώνων».

Στα πλαίσια της πλατιάς εξόρμησης για την προετοιμασία της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης, οι εξορμήσεις του Συνδικάτου και των Παραρτημάτων του συνεχίζονται σήμερα:

  • Το παράρτημα του Κέντρου συνεχίζει με εξορμήσεις στα βόρεια προάστια.
  • Το παράρτημα της Καλλιθέας θα κάνει εξόρμηση το πρωί σε γιαπιά του Μοσχάτου.
  • Στην Κυψέλη, εξορμήσεις θα γίνουν επίσης το πρωί σε γιαπιά της περιοχής. Αντίστοιχο είναι το πρόγραμμα σε Μπραχάμι και Αιγάλεω.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ