Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Εντατικές περιοδείες

Ο εργαζόμενος λαός προετοιμάζει τη μαζική κάθοδο στο συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη

Σε παγκινητοποίηση βρίσκονται όλοι όσοι συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ προκειμένου να φτάσει παντού το κάλεσμα αντίστασης στην πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου που υλοποιούν εναλλάξ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μέσα από τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 10 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι ταξικές δυνάμεις, σε όλους τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, «οργώνουν» καθημερινά τους χώρους δουλιάς, στις πόλεις και τα χωριά, και καλούν το λαό να συμμετέχει στο συλλαλητήριο ως σταθμό συνέχισης του αγώνα του για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών του. Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που αναδεικνύονται μέσα από αυτή την επαφή με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους. Ηδη με πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων, άρχισαν να καθορίζονται τα ραντεβού για τη συγκροτημένη αναχώρηση με λεωφορεία από τις διάφορες πόλεις και τα χωριά των νομών της περιοχής.

Η πανεξόρμηση συνεχίζεται καθημερινά με πιο έντονους ρυθμούς. Σήμερα στον Εβρο οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν και θα μιλήσουν σε συγκέντρωση στο εργοστάσιο του Λαναρά πρώην ΟΤΤΟ Εβρος όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τα σχέδια της εργοδοσίας να τους βγάλει σε δίμηνη διαθεσιμότητα πριν τους πετάξει οριστικά στο δρόμο της ανεργίας. Επίσης περιοδείες θα γίνουν στο εργοστάσιο της αλλαντοποιίας «Θράκη», σε εμπορικά καταστήματα και στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, στο 1ο και 2ο ΤΕΕ, στο 3ο Ενιαίο Λύκειο.

Με τους ίδιους ρυθμούς δουλεύουν και τα στελέχη της ΠΑΣΥ. Σήμερα περιοδεύουν στα χωριά Αύρα, Ατάρνη, Κόμαρος, Πέραμα, Αβαντας, Αισύμη.

Στην Ξάνθη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ήδη έχουν μεταφέρει το κάλεσμα στους εργαζόμενους στα «Πλαστικά Θράκης», στο εργοστάσιο ιματισμού «ΒΕΝΟΥΣ», και σήμερα ξεκινούν περιοδείες στα συνεταιριστικά εργοστάσια ΣΕΒΑΘ και Ροδόπη, που θα ολοκληρωθούν αύριο Παρασκευή με την επίσκεψη στη ΣΕΠΕΚ και τη ΣΕΚΑΠ. Εξόρμηση θα γίνει επίσης και στην ΚΟΜΟΤΕΞ.

Κόντρα στην προσπάθεια των συμβιβασμένων ηγεσιών να κρατήσουν δεμένους και προσκυνημένους τους εργαζόμενους, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μετέφεραν το κάλεσμα για πανεργατικό ξεσηκωμό και στους εργαζόμενους του Λαναρά στο εργοστάσιο της Fanco που αντιμετωπίζουν την απειλή της «οικειοθελούς απόλυσης». Επίσης περιόδευσαν στη ΣΕΛΜΑΝ, και σήμερα προγραμματίζουν περιοδεία στα Κλωστήρια Ροδόπης και στην ΝΤΙΑΞΟΝ (θυγατρική των ΕΛΠΕ).

Και στην Καβάλα, και στη Δράμα, παντού σε κάθε πόλη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ «αλωνίζουν» πόλεις και χωριά. Στην Καβάλα σήμερα περιοδεύουν στο Δασαρχείο, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στο ΙΚΑ και σε μεγάλα πολυκαταστήματα. Στις 9 το βράδυ η ΔΗΚΕΒΕ οργανώνει σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» για την προετοιμασία της συμμετοχής των ΕΒΕ στο συλλαλητήριο.

Στη Δράμα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έφτασαν ήδη στους εργαζόμενους των εργοστασίων στη βιομηχανική περιοχή, της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, των Τραπεζών, του ΟΑΕΔ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και συνεχίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ