Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΚΕ
Μήνυμα προς την ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ

Για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΣΔ του Βιετνάμ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυση της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ έστειλε προς την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚ Βιετνάμ το ακόλουθο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΣΔ του Βιετνάμ η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει τα συγχαρητήριά της και τους συντροφικούς της χαιρετισμούς στην ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ και στον ηρωικό λαό της χώρας σας.

Η δημοσιοποίηση της "Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας" από τον Πρόεδρο Χο Τσι Μινχ στις 2 του Σεπτέμβρη 1945 ήταν αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων με επιστέγασμα την ηρωική επανάσταση του Αυγούστου του 1945 και έθεσε το λαό σας στην πρώτη γραμμή των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων.

Ο λαός του Βιετνάμ χρειάστηκε ωστόσο να αντιμετωπίσει επί 30 χρόνια τις επεμβάσεις και τον πόλεμο από τις πιο ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μέχρι να δικαιώσει τον πόθο του για εθνική ανεξαρτησία, κυριαρχία και αξιοπρέπεια.

Με την καθοδήγηση του ΚΚ Βιετνάμ και του Προέδρου Χο Τσι Μινχ, που υπέδειξε πως "για να σωθεί η χώρα και να απελευθερωθεί το έθνος δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργάνωση μιας προλεταριακής επανάστασης", ο αγώνας του λαού σας για ανεξαρτησία συνδέθηκε στενά με το σοσιαλισμό, αποτέλεσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια καταπιεσμένων στον κόσμο.

Είμαστε στο πλευρό σας στη μάχη που δίνετε για την εξάλειψη των φοβερών καταστροφών και συνεπειών των πολέμων και της αμερικάνικης θηριωδίας σε βάρος του ηρωικού λαού σας.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις προσπάθειές σας για την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και ανανέωσης της χώρας σας. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη δράση του ΚΚ Βιετνάμ για την ανάπτυξη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης στο διεθνές και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Θα θέλαμε να επαναλάβουμε τη σταθερή μας αλληλεγγύη στον αγώνα σας για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση και την υπεράσπιση των επιτευγμάτων του λαού σας απέναντι στην υπονομευτική δράση του ιμπεριαλισμού.

Ευχόμαστε επιτυχία στη δράση του ΚΚ Βιετνάμ προς όφελος της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών.

Η ΚΕ του ΚΚΕ

Αθήνα, 31 του Αυγούστου 2005»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ